Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El carter Josep Carreras es prejubila després de 34 anys de servei al municipi

Es mostra agraït pel tracte rebut a Olèrdola i explica que en els darrers anys el repartiment de paqueteria urgent ha substituït la distribució de cartes

divendres 22 març 2024

Després de  34 anys de dedicació al municipi, el passat divendres 15 de març va ser el darrer dia de treball de Josep Carreras, el carter d’Olèrdola que s’ha prejubilat als 64 anys d’edat. Gràcies a la seva feina,  centenars de milers de cartes han arribat al seu destí arreu del municipi. Això sí, des de que l’any 1990 va començar a treballar al municipi, la seva feina ha canviat molt, com la del conjunt de la professió. En aquells moments repartia cartes, certificats i girs postals. I aquests darrers anys la feina s’ha centrat, gairebé en exclusiva, en el repartiment de paqueteria urgent, tal i com ell ha exposat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola.(àudio)

Després d’un primer any treballant com a carter al poble de Garraf, 34 dels seus 35 anys a Correus els ha passat Carreras a Olèrdola. Assegura que “no es pot queixar” perquè en aquests anys al municipi no ha tingut incidències negatives destacades i la població ha estat comprensiva. Entre els moments especials de feina recorda la recepció de les actes amb els resultats electorals o bé la feinada que es va acumular al municipi per entregar els més de 600 certificats que s’havien de lliurar responent a les al·legacions individuals que veïns d’Olèrdola  van presentar al projecte de Tren d’Alta Velocitat. Va ser tanta la feina, que a l’oficina de Correus de la plaça de l’Església de Moja va posar un cartell on demanava que les persones al·legants passessin per l’Oficina a recollir elles mateixes, si podien, el seu certificat.(àudio)

Carreras apunta que un carter  ha de ser conscient de la importància i la responsabilitat que té la funció pública que comporta aquesta feina. Aquest esperit de servei l’ha portat a lliurar forces cartes al seu destinatari, malgrat la direcció que constava al sobre o paquet estigués equivocada. I és que els canvis de numeracions oficials sovint no han coincidit amb les numeracions que s’han seguit mantenint en les façanes dels habitatges. A Daltmar, a més, també existeix la particularitat d’enviar-se correspondència al  número de parcel.la. La voluntat d’un carter expert i eficaç com Josep Carreras ha evitat que moltes d’aquestes cartes es retornessin.(àudio)

Josep Carreras  és de Sant Pere de Ribes però també se sent d’Olèrdola. En el seu comiat com a treballador de Correus, ha volgut agrair públicament el tracte rebut per part de la ciutadania del municipi i de l’Ajuntament al llarg d’aquests anys.

Escolta l’entrevista a Josep Carreras, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions