Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal d’Avis de Moja acull els dimecres al matí un taller d’entrenament de la memòria

Es realitza fins el 29 de març i la voluntat de l’Ajuntament és també organitzar-lo a Sant Pere i Sant Miquel

dijous 16 febrer 2017

Fins el proper 29 de març, una desena de veïnes de Moja es troben els dimecres al matí al Casal d’Avis per a participar en un taller d’estimulació cognitiva. L’activitat és gratuïta i l’organitza l’Ajuntament d’Olèrdola,  amb la voluntat de poder-la realitzar també properament en els altres dos casals d’avis del municipi.

Del taller ja s’han fet tres de les 10 sessions programades. La psicòloga Carol Marcet, veïna de Moja, és l’encarregada de conduir l’activitat. El plantejament és que el taller sigui dinàmic i inclogui el treball de la memòria, l’atenció, el raonament o el càlcul, amb activitats diverses i divertides.(àudio)

De la desena de persones que hi participen, 9 són dones i només un inscrit és home . Carol Marcet explica que cal procurar entrenar la memòria a qualsevol edat amb hàbits que mantinguin actives les nostres capacitats cognitives. Per això recomanava fer sodokus, sopes de lletres o mots encreuats.(àudio)

Una de les participants, la Soledad, ens explicava que s’havia apuntat a aquest taller perquè notava que en algun moment la memòria li començava a fallar. Com a exercici diari, ens explica que fa sopes de lletres.(àudio)

El taller va començar el 25 de gener i en acabar les assistents rebran un dossier amb exercicis per a que puguin continuar fent activitats per a entrenar la memòria.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Carol Marcet i Soledad Ernica, clicant aquí

Document Actions