Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal d’Avis de Moja ha acollit una xerrada sobre la Unió Europea

El Consell Català el Moviment Europeu ha difós els drets i deures dels ciutadans de la UE
Un moment de la xerrada d'aquest dimecres
Un moment de la xerrada d'aquest dimecres

divendres 12 abril 2013

Fer pedagogia sobre la Unió Europea. Aquest ha estat un dels propòsits principals de la xerrada que, aquest dimecres a la tarda, s’ha celebrat al Casal d’Avis de Moja per a difondre els drets i deures dels ciutadans de la UE. La xerrada la oferien dos membres del Consell Català del Moviment Europeu, en Joaquim Millan i Marta Marfany, dins de l’Any Europeu dels Ciutadans que es commemora aquest 2013. Millan explica que en aquests moments Europa ha passat a ser vista com un problema i entenia que estan passat desapercebuts els drets i el deures que es tenen com a ciutadans de la Unió.(àudio)

Un exemple de la incidència de les institucions comunitàries el tenim en la recent sentència que obliga a canviar la legislació espanyola sobre desnonaments, tal i com recorda Millan.(àudio)

Durant les xerrades dues de les preocupacions que apareixen amb freqüència són el futur de les pensions i com es pot incidir des de la ciutadania en la Unió Europea. Marta Marfany recordava que hi ha la possibilitat de fer arribar iniciatives ciutadanes. (àudio)

El Consell Català del Moviment Europeu realitza arreu del territori una intensa activitat de difusió. Un dels moments àlgids de la seva activitat és la commemoració de la Setmana d’Euopa, que se celebra al voltat del 9 de maig, dia d’Europa.

Escolta l'entrevista a Joaquim Millan i Marta Marfany, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions