Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Cat Salut sol·licita llicència d’obres per a construir el nou consultori de Moja

Ho donava a conèixer en el darrer ple el govern municipal, tot confiant que la petició suposi que els treballs s’iniciïn el 2020

dimecres 11 desembre 2019

 

En l’apartat de precs i preguntes del ple de dilluns de la setmana passada, el govern municipal donava a conèixer, a pegunta d’ERC, que el Cat Salut havia demanat llicència d’obres per a fer el nou consultori de Moja. Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, precisava que no tenen confirmada data d’inici d’obres, però esperen que comencin el 2020.(àudio)

Abans d’aquest anunci, el ple aprovava per unanimitat una modificació puntual de la plantilla de personal, que recull la transformació de tres places d’auxiliar administrativa en places d’administrativa. També s’aprovava amb els vots favorables dels quatre grups una modificació puntual de la Relació de Llocs de Treball, que suposa passar la plaça de tresoreria al 100% de la jornada.

També per unanimitat s’aprovava el Pla Estratègic de Turisme. Igualment es va donar compte del desdoblament de l’Àrea Bàsica Penedès Rural, un canvi organitzatiu que comporta que el consultori dels Monjos sigui la referència pels veïns d’Olèrdola. També s’acordava per unanimitat la delimitació de fites entre els termes de Castellet i La Gornal i Olèrdola i la delimitació del terme entre Olivella i Olèrdola.

Amb les abstencions del PSC, ERC i JxO, es va aprovar la resolució de les al·legacions a una modificació puntual del POUM. Des d’ERC es va fer notar que havien passat 28 mesos per a respondre a les dues al·legacions presentades. L’alcalde reconeixia que cal anar més ràpid, però afegia que la resposta també depenia de la Generalitat.

En l’apartat de mocions, es va presentar per urgència un text demanant el rebuig a la planta asfàltica que es projecta fer a Pacs. El govern va votar en contra de la urgència i no es va debatre la moció, perquè entenien que els hi calia més temps i proposaven que la moció entrés en el proper ple. Amb el vot en contra del PSC i els vots favorables d’ApO, JxO i ERC s’aprovava una moció a favor de la llibertat d’expressió, incorporant la reivindicació del dret a debatre al Parlament sobre el dret a l’autodeterminació. El mateix sentit del vot dels grups es va reproduir en la moció aprovada que demana la suspensió del projecte de polígon industrial a Can Vies. Per unanimitat, es va aprovar una declaració institucional del 25N de rebuig a la violència masclista.

En l’apartat d’informacions de les regidories, Pere Sadurní, regidor de patrimoni i turisme, donava a conèixer la subvenció obtinguda de 17.000 €per a serveis turístics, que permet tenir operatiu el Punt d’Informació. Anna Boada , regidora de cultura, anunciava que es volia fer més atractiu el cicle “Escena Olèrdola” en properes edicions,  després de la seva estrena aquesta tardor. Juanma Samblás exposava que s’havien presentat els projectes que opten al PUOSC. Mireia Mancera, regidora de medi natural, explicava que aquestes setmanes es preveien executar  tasques de manteniment de camins a Viladellops i Can Trabal.

 

Precs i preguntes

Junts per Olèrdola va considerar que el govern actuava amb diferència de tracte en la concessió de rèpliques en el debat dels plens en funció del grup. Mari Carme Villanueva va preguntar sobre incidències al carrer Manel Crespo, l’estat d’execució dels parcs infantils, l’estudi d’enllumenat i va aclarir que en aquesta tercera edició, l’Ajuntament no havia concedit cap aportació econòmica per a l’organització del festival a benefici de La Marató.

La portaveu d’ERC, Fina Mascaró, va acusar al govern d’ApO d’haver “falsejat  el registre” d’una moció, en tenir el mateix número que un text presentat per ERC, també sobre Can Vies, un mes abans. Per Mascaró es tracta d’un cas de “falta d’ètica”. ERC també va aprofitar el torn de precs i preguntes per a exposar que, a diferència del que havia assenyalat l’alcalde en el ple d’ordenances fiscals, la llei no especifica un límit d’edat per a bonificar taxes. També assenyalava que no hi ha informe de la Diputació que desconselli la tarifació social en les escoles bressol i que hi ha al municipi 25 famílies nombroses a les que se li podrien aplicar les bonificacions en l’IBI.

Al fil d’informacions facilitades sense el seu coneixement en una jornada formativa adreçada a entitats, ERC va preguntar-se si el govern els hi havia “expulsat” de la comissió informativa de les subvencions.

A pregunta d’ERC el govern va respondre que es considerava que els mitjans municipals d‘informació no havien de fer cobertura “immediata” de les eleccions del 10N.

ERC també es va interessar per la reparació de la roda de molí de pedra de Sant Miquel, per la compareixença de l’equip de l’oficina del Síndic i per la relació amb l’AMTU. ERC va defensar el treball de tot el consistori per eradicar la violència de gènere i va demanar que es programés amb temps activitats com el taller i la xerrada que van acabar suspenent-se.

Mascaró va manifestar que el govern “no ha acceptat mai” propostes d’ERC, tot i que ara ApO demana a l’oposició que concreti com se sentiria còmode treballant amb el govern. A tall d’exemple, ERC va recordar algunes de les propostes fetes que ApO no hauria recollit, com la d’assistir a les Juntes de Govern, les elaborades en el reglament de participació ciutadana, bonificacions en taxes i impostos, reduccions en l’IBI o  el camí peatonal del Sindicat a la Muntanyeta. ERC va cloure aquest apartat amb un recordatori a les persones exiliades, empresonades i represaliades.

El govern va respondre que s’havia requerit a l’empresa que arrangi algun dels acabats de les obres als parcs infantils. S’estava igualment a l’espera dels resultats de l’estudi lumínic fet per l’empresa concessionària. El regidor Juanma Samblás va aprofitar per subratllar que estaven molt contents amb el nou servei de l’empresa i amb la seva agilitat.

L’alcalde va exposar que s’havia ajudat en tot el que s’havia pogut al Festival a benefici de La Marató. Va afegir que la “única condició que posaven és que es fes a través d’una entitat, com la Vallmoranta”. Jordi Catasús admetia la seva part de culpa “com a novato” en el registre d’un text de moció, però refusava les acusacions de manipulació fetes per ERC. Sobre el pla de mandat, encara no publicat a la web, exposava que s’estava ara fent l’elaboració amb la col·laboració de la Diputació i dels treballadors.

El govern també confirmava que la concessió del bar del Local Nou de Moja es tornaria a licitar. Lucas Ramírez va assenyalar, en relació al servei de transport a demanda que es vol gestionar a través de l’AMTU, que en una reunió els taxistes del municipi s’havien mostrat poc recepetius  i que ara negociarien amb altres taxistes de la comarca.

El govern també indicava que es posaria data properament a la audiència pública sobre la gestió de l’Ajuntament i que en la comissió de subvencions “estaven oberts”.

Galeria d'Imatges

Ple2.JPG

Document Actions