Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El celler Alemany i Corrio elabora el millor vi blanc de l’Estat espanyol segons un rànquing del diari britànic “The Independent”

El vi “Principia Mathematica” l’elaboren Irene Alemany i Laurent Corrio, veïns de Sant Pere Molanta
Irene Alemany amb el vi "Principia Mathematica"
Irene Alemany amb el vi "Principia Mathematica"

dimarts 14 setembre 2021

Un rànquing realitzat pel diari britànic “The Independent” situa un vi del Penedès com el  millor vi blanc de l'Estat.És el “Principia Mathemàtica”, del celler Alemany i Corrio. El vi l’elaboren a Vilafranca una parella d’enòlegs que viuen a Sant Pere Molanta, la Irene Alemany i el Laurent Corrio.

El diari britànic atorga a aquest vi la màxima puntuació, 10 sobre 10. “The Independent” descriu aquest xarel·lo  “com un vi sec però melós amb notes d'albercoc, poma i nous”. Els experts del diari recomanen maridar aquest vi amb plats basats en les verdures, tot i que asseguren que també és ideal per acompanyar peix o corder.

Irene Alemany, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, manifestava que estaven molt contents d’haver rebut aquest nou reconeixement. Alemany feia notar que els hi ha sorprès, tenint en compte que , des de l’any 99 en què van iniciar la seva trajectòria com a celler, han fet molts més vins negres. Irene Alemany definia el “Principia Mathematica” com un “vi viu” que va evolucionant amb el temps.(àudio)

El reconeixement del diari britànic ha tingut una gran repercussió a casa nostra. El celler disposava de poques unitats a la venda i no han pogut atendre tota l’allau de sol·licituds rebuda.(àudio)

Veïns de Sant Pere Molanta des de fa 14 anys, la parella  va posar en marxa l’any 1999 el seu propi celler.  El seu primer vi embotellat, el 2001, ja va ser qualificat com el millor vi negre del Penedès. El celler manté des del principi la seva ferma aposta per oferir vins de qualitat a preus assequibles.(àudio)

Aquest reconeixement no és el primer que pot celebrar Irene Alemany. Entre d’altres premis, el 2017 va estar guardonada amb el premi Talent Femení i el 2018 rebia el premi Rossend Montané d’Olèrdola. Aquell mateix any pronunciava la xerrada en commemoració del 8 de març a Olèrdola i el 2013 Irene Alemany i  Laurent Corrio van oferir conjuntament el pregó de la Festa Major de Sant Pere Molanta. Des del celler també elaboren el vi solidari  “Microscopi”, a benefici de la recerca oncològica que es fa a l’Hospital de la Vall d’Hebron.

Escolta l’entrevista a Irene Alemany, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions