Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler Cooperatiu, centre d’activitat de la Festa del Most de Moja aquest dissabte al matí

Els infants van poder trepitjar raïm a l’antiga i es va gaudir de les actuacions dels balls populars

dilluns 21 octubre 2013

Per segon any consecutiu, el Celler Cooperatiu de Moja ha tingut un protagonisme ben especial dins de la programació de la Festa del Most de Moja. Durant dissabte al matí, aquestes emblemàtiques instal.lacions acollien un esmorzar popular, l’actuació dels balls populars, la possibilitat de trepitjar raïm a l’antiga, així com fer passejades en carro. Van ser els moments més concorreguts d’aquest primer cap de setmana de Festa del Most a MojaMostMojaesmorzar.JPG

La proposta que encetava la programació, divendres a la nit al Local Nou, va ser la 4a edició del Tapajazz, amb Punt Volat. La formació va sorprendre per la seva elevada qualitat, però l’assistència va ser molt minsa, segons definia un dels integrants de la Comissió de Festes, Xavier Puig.(àudio)

Dissabte al matí, un dels atractius al Celler Cooperatiu era veure com es transportava en carro el raïm que després seria trepitjat a l’antiga. La trepitjada va cridar l’atenció de molts infants presents al celler, que no es van voler perdre les sensacions que s’obtenen quan es pressiona el raïm amb els peus.

Els dos carros i el ruc català presents durant la Festa del Most els va portar, des de Sant Llorenç d’Hortons, Antonio Malet. Es tracta d’un especialista en aquestes activitats, acumulant en aquest any fins a 6 festes del most i 19 participacions en “Tres tombs”. El mateix Malet indica que la Festa del Most,amb aquests elements tradicionals, “fa que la canalla ho visqui més”.(àudio)

Jordi Massana, de la Comissió de Festes, estava satisfet per com van funcionar les activitats, malgrat haver-se registrat una lleu disminució de participants a l’esmorzar i de comptar que es van fer poques passejades en carro. Per la Comissió de Festes, activitats com aquestes del dissabte permeten donar caràcter específic a la Festa del Most. (àudio)MostMojacavalls.JPG

Dissabte a la tarda, una vintena de persones participaven en un complert tast de vins, una altra de les activitats que es van consolidant dins de la Festa del Most de Moja, tal i com apunta Lucas Ramírez.(àudio)

Del maridatge de diumenge al vespre, ofert per Cal Mitjans i Cal Feru, hi van poder gaudir prop d’una trentena de persones. La informació d’aquesta activitat us la detallarem en propers serveis informatius.

Recordeu que la Festa del Most de Moja segueix aquest cap de setmana, incloent el sopar i ball del most. Les inscripcions es poden fer aquest dimarts, de 8 a 9 del vespre, al Local Nou.

Escolta l'entrevista a Antonio Malet, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Escolta l'entrevista a integrants de la Comissió de Festes, realitzada per MostMoja.trepitjada2.JPGCanal 20-Ràdio Olèrdola,clicant aquí


Document Actions