Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El celler olerdolenc Amat&Montané engega “Vins de Bressol” amb el propòsit d’apropar la història d’Olèrdola de la mà de vins “amb mínima intervenció”

Dilluns es posa en marxa una campanya de prevenda dels vins a la plataforma Verkami

dijous 29 juny 2023

 El Celler Amat&Montané, codirigit per la parella olerdolenca Carles Amat i Maria Montané,  es prepara per iniciar el projecte de Vins de Bressol en el nou viver de cellers que s´ha creat a Vilafranca del Penedès amb el suport de la D.O Penedès, el Consell Comarcal i el mateix Ajuntament.

Vins de Bressol respon a una necessitat “de vinificar les vinyes que ens han vist créixer”, segons exposen en una nota des del mateix celler. Han nascut entre pàmpols i bombolles “i volem elaborar vins amb mínima intervenció i respecte, començarem per respectar el viticultor pagant el preu del raïm a 1€”.

Per poder fer front a totes les despeses inicials realitzaran una prevenda dels vins mitjançant la plataforma Verkami https://vkm.is/vinsdebressol

La campanya s´inicia el pròxim dilluns dia 03/07/2023 . Han anunciat que elaboraran un vi escumós amb mètode ancestral de Moscatell de gra petit, segurament la varietat històrica més antiga que es cultiva al Penedès.

El segon vi és un vi brisat de xarel·lo de vinyes velles de més de 55 anys. Les vinyes estan situades a Olèrdola, dins la D.O. Penedès just a les portes del Garraf.

Amat&Montané recorden que Olèrdola és una ciutat mil·lenària i “amb els nostres vins volem explicar la seva història, ho farem a través de les vinyes, el paisatge i les vinificacions recordant mètodes, empleats antigament pels nostres avis”.

El celler va fer el 2018 les seves primers ampolles d’escumós al garatge de casa. Assenyalen que “va ser tota una revelació, vam escoltar una crida dels nostres orígens per seguir treballant i poder tenir un celler”.

El 2021 fruit d’aquelles ampolles i després de reflexionar un cop va passar el covid van crear la col·lecció de vins Vi Ciclista, amb la intenció de “ poder embotellar un vi en cada Denominació d'Origen i difondre la cultura del vi i el cicloturisme” sota la premissa de "Pedalar amb el Paladar”

Ara en el 2023 tenen " l’oportunitat d’elaborar els vins més personals i poder seguir amb l´objectiu de defensar el territori i el nostre model de vida al Penedès".

En propers serveis informatius ampliarem els detalls d’aquest projecte tan arrelat a Olèrdola oferint-vos una entrevista amb Carles Amat i Maria Montané.

Document Actions