Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Signat el contracte per posar en marxa un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta

La psicòloga Carolina Marcet, veïna de Moja, és l’administradora única d’“Els 4 Vents-Centre de Dia”. Vol consolidar “un Centre de Dia diferent” on els usuaris “se sentin com a casa”
Carolina Marcet, responsable d'"Els 4 Vents-Centre de Dia" i Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Carolina Marcet, responsable d'"Els 4 Vents-Centre de Dia" i Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

divendres 02 desembre 2022

L’Ajuntament d’Olèrdola i l’empresa “Els 4 Vents” ja han formalitzat la signatura del contracte que regula la concessió de l’ús privatiu de l’edifici municipal “El Pàmpol” de Sant Pere Molanta per a la creació d’un Centre de Dia. L’acord d’adjudicar el contracte es prenia en la sessió de ple de l’Ajuntament d’Olèrdola del passat 15 de novembre i la previsió és que el Centre de Dia pugui obrir durant el primer trimestre de 2023, segons destacava l’administradora única de l’empresa, la psicòloga Carolina Marcet, veïna de Moja.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha recordat que aquest ha estat un projecte que es gestava des de l’any 2018. El Pla d’Equipaments elaborat per la Diputació ja remarcava que calia al municipi un Centre de Dia. Per ubicar-lo a El Pàmpol ha estat necessari procedir a fer prèviament un canvi d’usos de l’edifici, atès que la construcció acollia usos educatius en haver estat l’edifici del servei de l’escola bressol de Sant Pere Molanta. Ramírez assenyalava que un Centre de Dia permetrà atendre necessitats de la gent gran d’Olèrdola.(àudio)

Professional amb ampli bagatge a Olèrdola

Carolina Marcet és una professional molt coneguda en l’àmbit de l’atenció a la gent gran d’Olèrdola. Ha fet tallers als casals d’avis d’Olèrdola i ara els realitza els dimecres a la tarda al Casal d’Avis de Moja. Té “tot la il·lusió” del món per engegar el Centre de Dia i anuncia que vol consolidar “un Centre de Dia diferent” on els usuaris “se sentin com a casa”. Considera que el lloc és “ideal” pel seu espai i en destaca les possibilitats que pot donar disposar d’un jardí de 700 metres quadrats.. (àudio)

Els usuaris del Centre de Dia podran ser persones majors de 65 anys o amb algun tipus de discapacitat. Programaran tallers, sortides i preveuen fer activitats conjuntes amb infants. Per això Carolina Marcet anunciava que preveu contactar amb l’escola per valorar com concretar aquesta dinamització intergeneracional. (àudio)

A plena capacitat, el Centre de Dia pot acollir fins a 49 usuaris i donar feina a 11 persones. Marcet és conscient que serà difícil assolir aquests registres de manera immediata , però sí que ho contempla en un període de menys de 2 anys. Els usuaris també tindran a la seva disposició un servei de transport per traslladar-los des de les seves llars al Centre de Dia.

Segons s’exposa en la web de “Els 4 vents” al Centre de Dia s’oferiran aquests serveis bàsics: menús diaris a escollir i cuina oberta als usuaris/àries; 1 dutxa inclosa a la setmana; banys amb timbre d'emergència; sala d'espera amb aliments i begudes per a usuaris/àries, treballadors/es i visitants; sala de lectura, televisió, jocs de taula, sala d'activitats; Sala de fisioteràpia; sortides programades; la celebració de festes tradicionals; tallers variats amb els usuaris/àries i els seus familiars; i una revista trimestral creada pels usuaris/es i el personal.

Els Serveis complementaris que preveu incloure són els de  perruqueria, podologia, de transport, servei de seguiment a domicili, servei de dutxa complementària, servei de videovigilància al centre; servei de DEA (desfibril·lador) i servei d'informació del braçalet identificador amb alarma

Projecte que millora el municipi

Tal i com regula el contracte, l’empresa ha d’assumir una inversió per adaptar els espais, xifrada en un import de gairebé 100.000€. Aquesta inversió farà que el canòn mensual que ha de satisfer l’empresa sigui de 1.005€ durant els primers 10 anys i passi a ser de 1.805 per les següents anualitats de vigència del contracte.

L’alcalde feia notar que és un cas excepcional que un municipi de les dimensions d’Olèrdola hagi assumit un contracte d’aquest tipus, per això ha calgut fonamentar-ho tècnicament. També ha lloat el treball de l’empresa, que ha presentat un Pla Econòmic Financer molt acurat. Ramírez resumia que el contracte busca donar estabilitat i valorava que aquest era un projecte que millora el municipi.(àudio)

Marcet ha anunciat que els 25 primers usuaris que s’inscriguin tindran un 10% de descompte. En cas d’inscriure’s mentre encara no està obert el Centre, es veurien beneficiats d’un 5% addicional.

Per més informació es pot consultar la web www.els4vents.cat  El correu electrònic és info@els4vents.cat i el telèfon el 656 673 719

Escolta les entrevistes a Carolina Marcet i Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Galeria d'Imatges

logo-els4ventsOK.jpg

Document Actions