Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre de Dia que s’habilitarà a l’edifici El Pàmpol estarà en funcionament l’any 2023 i serà una referència a la comarca

Així ho assenyala l’alcalde, Lucas Ramírez, que també precisa que les condicions del servei dependran de l’adjudicatari
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

dimecres 22 juny 2022

 

Amb l’acord de donar llum verda a la instal·lació d’un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta l’Ajuntament d’Olèrdola facilita un espai “perquè es generi una activitat” necessària a Olèrdola. Així ho recordava en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola l’alcalde, Lucas Ramírez, després de que el ple municipal d’aquest mes de juny aprovés per unanimitat el concurs que regula la concessió per habilitar un Centre de Dia en aquest edifici municipal. Ramírez precisava que el Centre de Dia tindria un mínim de 25 places i assenyalava que l’Ajuntament no té atribucions per a fixar condicions concretes del servei, com els preus. L’alcalde es mostra convençut que el Centre de Dia entrarà en funcionament el 2023 i serà una referència a la comarca. (àudio)

Porta a porta

En un altre ordre de coses, Ramírez també valorava que hi havia hagut una bona recepció per part de la ciutadania en les xerrades informatives fetes abans de la implantació, el proper 5 de juliol, del nou sistema de recollida porta a porta. L’alcalde posava l’accent en què cal reduir la fracció rebuig, que representa prop del 40% de la despesa del servei, i fixava l’horitzó ideal d’avançar cap al “residu zero” i per això caldria canviar hàbits de consum. Ramírez també indicava que cal abans un període d’obtenció de molta informació per poder procedir a l’aprovació d’una taxa que apliqui el principi de pagar segons la brossa que es genera.

Requeriment per la Zona Esportiva de Daltmar

Ramírez també ha confirmat que aquesta setmana l’Ajuntament preveu enviar al concessionari de la gestió de la Zona Esportiva de Daltmar un requeriment perquè compleixi les seves obligacions contractuals. (àudio)

Tal i com el mateix alcalde avançava en el ple, de no complir-se les obligacions que estableix el contracte, l’Ajuntament podria procedir a la recuperació d’aquest bé. Ramírez també apuntava  que és molt poc probable  que la piscina obri aquesta temporada d’estiu.

Evitar qualsevol risc d’incendi

L’alcalde signava divendres un ban de prevenció d’incendis que assenyala que no es poden llençar coets, ni focs d’artificis, ni fer fogueres a les urbanitzacions ni en qualsevol altre espai que estigui a menys de 500 metres de zones forestals. En el ban es transcriu  part del decret  pel qual s’estableixen mesures de prevenció i es recorda que aquesta prohibició es manté vigent fins el 15 d’octubre. Lucas Ramírez feia una crida a extremar les precaucions per evitar qualsevol risc d’incendi. (àudio)

 Finalment, l’alcalde també valorava de manera positiva l’esclat d’activitat festiva a Olèrdola, amb la celebració de festes populars, perquè suposa un retorn a la normalitat.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions