Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Club de Lectura desplaça a 40 persones fins al TNC per a veure “Una història catalana”

Es tracta d’un rècord d’assistència dins de les sortides al teatre organitzades pel Club de Lectura
Aquesta és l'expedició desplaçada des d'Olèrdola al TNC
Aquesta és l'expedició desplaçada des d'Olèrdola al TNC

dijous 04 abril 2013

Un grup de 40 persones, d’edats diverses i amb predomini de dones, s’ha pogut desplaçar fins al Teatre Nacional de Catalunya aquest dimecres a la tarda gràcies al Club de Lectura d’Olèrdola. Sortien des de la plaça de l’Església de Moja i anaven a veure “Una història catalana”, obra del dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas. L’assistència va superar les previsions inicials i va convertir la sortida en la més seguida de les que ha organitzat el Club per anar a Barcelona a veure teatre, segons confirmava la dinamitzadora del Club de Lectura, Miriam Mulinari. Les condicions del viatge, amb preus reduïts per ser grup i transport gratuït en autocar facilitat per l'Ajuntament d'Olèrdola, així com la proximitat de l’autor i la difusió feta de la sortida, són factors que expliquen aquesta bona resposta. (àudio)

“Una història catalana” relata setze anys de la història de Catalunya, en un recorregut que passa pel barri de la Mina, Nicaragua i el Pallars. La història ha cridat l’atenció dels integrants d’aquesta expedició del Cub de Lectura, però també s’ha tingut molt en compte el vincle amb Vilafranca i amb Moja del seu autor, un dels emblemes de la nova dramatúrgia catalana. En Josep, un veí de Vilafranca que va participar en la sortida, explica que les seves filles anaven a escola amb Jordi Casanovas i que la seva dona manté vincles de parentiu amb la mare de l’autor teatral.(àudio)

Entre les 40 persones que van anar des d’Olèrdola al TNC hi havia una significativa presència de membres del Club de Lectura. Emília Soler, una de les participants de les tertúlies literàries que no es va voler perdre aquesta sortida al teatre, ens recordava el vincle de la mare de Jordi Casanovas amb Moja. L’Emília ens explica que li agrada molt el Club de Lectura per la diversitat d’opinions que tenen els seus membres després d’haver llegit un mateix llibre. (àudio)

Després de l’exitosa experiència d’aquest desplaçament al Teatre Nacional de Catalunya, el Club de Lectura podria programar properament una nova sortida a Barcelona, en aquest cas una visita guiada relacionada amb l’obra del pintor Joan Miró. També estan preparant una tertúlia amb l’autor olerdolenc Juan Maria Arenas per a debatre el seu llibre “L’Atlant”.

Escolta les entrevistes sobre la sortida, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions