Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El col·lectiu “De Boca a Boca” sedueix Sant Pere Molanta amb un variat espectacle de narració oral

Dins del Festival EVA, Mercedes Carrion, Victoria Gullon i Héctor Urién ofereixen a Olèrdola una memorable sessió

dilluns 03 juny 2013

Els tres narradors de “La capital ens visita” han estat nens i “es nota”. Així mateix ho expressava amb espontaneïtat durant la sessió un dels infants que aquest diumenge al migdia gaudia d’aquest espectacle a la Societat Principal-Unió de Sant Pere Molanta. El sincer judici del nen és un dels millors elogis que es poden llençar a les persones que expliquen contes per a tots els púbics. I una mostra ben clara que la proposta que aquest diumenge portava el Festival En Veu Alta(EVA) a Olèrdola ha connectat i agradat, per qualitat, diversitat i autenticitat.

Vinguts de Madrid, el Col.lectiu “De Boca a Boca” està sent una de les sensacions d’aquest Festival EVA. Els seus tres integrants, Mercedes Carrion, Victoria Gullon i Héctor Urién, ofereixen un espectacle divers però equilibrat que suposa tot un mostrari d’eficàcia explicant històries des de diferents registres.

Mercedes Carrión, originària del Perú, connecta per forma i contingut amb el realisme màgic llatinoamericà. Combinant-ho amb jocs de màgia, explicava històries d’ocells que se salvaven ajuntant fils o de cucs que acabaven en una gran cassola d’espaguetis.Eva2.JPG

Victòria Gullon, un prodigi d’expressivitat, va recolzar la seva part de l’espectacle en la cançó. Algunes portaven als adults ressons d’infantesa i de pati d’escola, mentre que altres eren d’antiguitat secular, com el romanç de la dona que s’havia de disfressar d’home per anar a fer la guerra. Per forces dels assistents, serà recordat durant molt de temps el conte que explica el perquè les granotes no tenen dents.

Amb pinzellades de propera ironia, Héctor Urién va fer transitar al públic per un conte de fades amb final de casament, per acabar portant als espectadors fins a la lluna, el lloc on arriba l’amor que hi ha entre un esquirol petit i la seva mare abans de dormir-se.

En acabar la funció, Mercedes Carrion i Victoria Gullon ens parlaven del poder dels contes i de la importància de mantenir la transmissió oral d’històries. (àudio)

Héctor Urién posava l’accent en què espectacles com aquest eren interactius i suposaven explicar contes “amb el públic”.(àudio)

Jordina Biosca, organitzadora del Festival EVA, subratllava l’èxit de la sessió i la qualitat d’aquest espectacle per a públic familiar del col.lectiu “De Boca a Boca”. (àudio)

El president de la Societat, Josep Anton Castells, es mostrava satisfet per la bona acollida de la sessió i qualificava la funció “d’èxit total”.(àudio)

La positiva experiència referma l’encert de la Societat de Sant Pere Molanta en la seva aposta per recolzar el Festival EVA.

Escolta les entrevites fetes als artistes del Col.lectiu "De Boca a Boca", a Jordina Biosca i a Josep Anton Castells, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions