Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Col.lectiu MARC porta dilluns i dimarts el seu mestratge a l’Hora del Conte

Les Mestres Àvies Recuperadores de Contes oferiran contes tradicionals de dracs a Sant Pere Molanta i Moja
Una de les sessions de l'Hora del Conte del curs passat
Una de les sessions de l'Hora del Conte del curs passat

dijous 20 març 2014

L’experiència i la força evocadora de la paraula. Aquestes són dues de les principals eines de MARC(Mestres Àvies Recuperadores de Contes), un entusiasta grup de mestres jubilades que porta arreu de Catalunya contes populars explicats a la manera tradicional. La setmana que ve estaran a Olèrdola protagonitzant la tercera sessió de l’Hora del Conte que s’ha programat aquest curs a les biblioteques de les escoles Circell de Moja i Rossend Montané de Sant Pere Molanta, sota l’organització de la regidoria d’ensenyament de l’Ajuntament d’Olèrdola.

Dilluns, a les 16.15h, la sessió es farà a l’escola Rossend Montané. L’endemà dimarts 25 de març, a les 17.15, serà a l’escola Circell quan membres de MARC conduiran l’Hora del Conte.

Una de les integrants del grup, Àngels Ollé, anuncia que explicaran contes tradicionals de dracs, com “El drac de la perla”, d’origen xinès, o “La mare de l’assassí de dracs”.(àudio)

Les noves tecnologies han reforçat que els infants entenguin el món de manera molt visual. Els llibres infantils també tenen apartats gràfics cada cop més elaborats i la influència de la televisió és incontestable. El grup MARC és conscient d’aquest context, però consideren que cal reivindicar la capacitat de la paraula en la formació de la imaginació dels infants.(àudio)

El grup MARC forma part de l’associació de mestres Rosa Sensat. Es va crear fa 5 anys i l’integren 11 mestres jubilades, residents en punts tan diversos com el Baix Camp, Manresa, Vic o Barcelona. Durant l’any, de forma voluntària, atenen prop d’una vuitantena de sol·licituds d’escoles i biblioteques que recorren al seu mestratge per a difondre entre els més petits l’aventura dels contes, sense artificis. A elles, els hi agraden els contes que expliquen i gaudeixen comprovant la reacció dels infants quan són captivats per les històries.(àudio)

L’any passat, membres del grup MARC ja van estar a l’escola Circell. La positiva experiència de llavors ha motivat que enguany es demanés al grup que ampliés la seva presència al municipi i també ofereixi una sessió a Sant Pere Molanta.

Escolta l'entrevista a Àngels Ollé, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions