Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El concert de gralles dóna pas al tram central de la FM de Moja

Aquest dijous, festiu a Moja, hi ha capta, actes religiosos i concert de jazz
Moment del concert d'aquest dimecres
Moment del concert d'aquest dimecres

dijous 25 juliol 2013

Aquest dijous, 25 de juliol, és festiu a Moja en motiu de la celebració de Sant Jaume, patró del poble. Això es nota en la programació dels actes de la Festa Major, després d’haver deixat enrere els dos primers dies d’activitats. I és que a partir d’aquest dijous ja es fa evident que la Festa Major entra en el seu tram central, amb l’esclat de propostes per aquest cap de setmana.

Ahir dimecres, a partir de les 9 de la nit, es podia seguir al pati de la capella de Sant Esteve el concert de grallers del municipi. Van intervenir fins a 14 músics, distribuïts en tres grups diferents, que es van anar succeint interpretant en total fins a 12 peces. Tal i com explicava un dels grallers, Àlex Ramos, el repertori l’integraven peces populars però també alguna versió de tema més contemporani.(àudio)

Aquest concert de Festa Major permet mostrar la tenacitat del treball que segueixen els grallers. Per sobre de tot, tal i com resumia Ramos, si fan el concert és perquè els hi agrada molt tocar la gralla.(àudio)

La gralla és un instrument associat a la Festa i els seus sons ompliran la cercavila i les exhibicions programades dels balls populars, entre dissabte al vespre i diumenge al migdia. Els grallers preparen aquest repertori que fa ballar les agrupacions folklòriques, però també assagen peces especials amb més intensitat en motiu del concert.(àudio)

Malgrat la diversitat de nivells i la dificultat que suposa oferir un programa homogeni, els grallers van superar amb molta solvència aquesta cita de Festa Major que els situa com a actors protagonistes.Grallers1.JPG

Per aquest dijous, la Festa Major de Moja continua amb propostes també ben interessants. Amb sortida des de la plaça de l’Església, s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre la Capta dels Diables de Moja. A les 8 del vespre, a l’església Sant Jaume, hi haurà missa solemne, ofrena i cant dels goigs en motiu de la festivitat de Sant Jaume. A tres quarts de 10 de la nit, a la capella de Sant Esteve, s’ha programat un concert de jazz amb el grup Xavi Díaz, amb l’acompanyament de cava i embotit per als assistents. Qui tingui el val que es troba en el programa podrà gaudir de forma gratuïta del concert i de la degustació, mentre que el preu sense aquest tiquet és de 5 euros.

Aquest dijous també serà el primer dels dies d’obertura de l’exposició de manualitats de Maria Àngels Casanelles Arnan. La mostra es podrà veure al casal d’Avis de Moja fins diumenge, en horari de 5 de la tarda a les 8 del vespre.

Escolta l'entrevista a Àlex Ramos, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions