Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Conjunt Monumental d’Olèrdola acull dissabte la 2a edició de l’Experiència Gran Reserva

Durant tot el dia es podran tastar una 60a de caves Gran Reserva servits per 18 elaboradors

dimarts 05 juny 2018


Dissabte tindrà lloc, al Conjunt Monumental d’Olèrdola, la segona edició de l’Experiència Gran Reserva organitzada per Pimecava. L’esdeveniment posa en relleu l’alta qualitat i el prestigi dels caves Premium de petits elaboradors. Aquest acte té l’objectiu d’acostar aquest tipus de producte al gran públic, així com els processos d’elaboració basats en la qualitat i l’artesania. L’Experiència Gran Reserva, que comptarà amb  horari de matí i tarda, serà inaugurat pel diputat d’Urbanismes i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut. A l’acte també hi assistiran diverses autoritats i representants del territori. Aquest és l’únic esdeveniment en el calendari d’enguany dedicat íntegrament als caves d’alta gamma i acollirà 18 cellers que oferiran una seixantena de referències de vins escumosos. Durant la jornada, com ja es va fer en la primera edició, hi hauran visites guiades al Castell d’Olèrdola i els seus voltants així com tallers infantils i diverses propostes gastronòmiques per a maridar els caves Gran Reserva.

Mantenint el format de l’esdeveniment estrenat el mes d’octubre passat, la principal novetat en aquesta segona edició és el canvi de data. El president de Pimecava, Pere Guilera, indica que va ser una petició dels mateixos assistents .(àudio)

L’objectiu de l’Experiència Gran Reserva és potenciar la percepció d’alta qualitat dels vins escumosos amb una criança en ampolla de més de 30 mesos, elaborats per petits i mitjans cavistes. Uns caves que transmeten valors com la tradició familiar, el respecte pel territori i la cerca de l’excel·lència. “Volem que els consumidors prenguin consciència d’allò que estan bevent i reforcin la seva percepció d’aquests vins escumosos” ha assenyalat el president de Pimecava, Pere Guilera.Dissabte es disposarà d’una oportunitat única per a tastar “la màxima expressió del cava”.(àudio)

Amb Experiència Gran Reserva Pimecava agafa el relleu dels Salons Cava Premium, organitzats pel Consell Regulador del Cava en els darrers anys. En total hi participaran 18 cellers amb una seixantena de referències: Carol Vallès, Cava Guilera, Celler Carles Andreu, Pagès Entrena, Bolet, Torreblanca, Caves Nadal, Oriol Rossell, Jané Ventura, Joan Sardà, Parés Baltà, Rexach Baqués, Suriol, Varias, Canals & Munné, Can Descregut, Celler Vell i Grau Dòria. La fiolosofia és la de portar el consumidor a que conegui el producte en el lloc on es fa.(àudio)

Amb l'objectiu de donar a conèixer el territori on neixen aquests caves, els elaboradors van triar el Conjunt Monumental d'Olèrdola per a celebrar l'acte. La seva situació estratègica permet gaudir d'unes vistes espectaculars del paisatge propi del Penedès i descobrir un dels enclavaments històrics més importants de la zona. Per a aprofundir més en la història del Conjunt Monumental d'Olèrdola i conèixer les diverses comunitats que hi van viure al llarg de la història, moltes d'elles vinculades a la cultura vitivinícola, a les 11:30 del migdia, Triade Serveis Culturals conduirà una visita guiada per a tots els assistents a l'Experiència Gran Reserva.
L'esdeveniment també comptarà amb un espai per als més petits. De les 11.30h a les 14.30h i de les 16.30h a les 18h tindran llocs diversos tallers de pintura i manualitats per als infants. Una manera didàctica d'introduir-los en el món vitivinícola a través de jocs amb elements com taps de suro o etiquetes per a ampolles de cava.

Durant l’acte també hi haurà una oferta gastronòmica variada, per a que tothom qui ho vulgui pugui maridar o fer un petit most amb petits platets de productes locals. L’horari de l’Experiència Gran Reserva serà d’11h a 14.30h i de 16h a 20.30h del vespre.
Per poder assistir a l’Experiència Gran Reserva, cal adquirir una entrada a través de Atrapalo, o el mateix dia de l’esdeveniment a la taquilla, a més a través de diferents restaurants i botigues especialitzades del territori es poden aconseguir uns vals de descompte per l’entrada. Tots aquells que adquireixin l’entrada rebran un val de 3€ de descompte per comprar algun dels caves Gran Reserva oferts durant el dia de la fira.

L’Experiència Gran Reserva és una iniciativa de Pimecava, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola i el suport del Conjunt Monumental d’Olèrdola.

Document Actions