Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Conjunt monumental d'Olèrdola rep el certificat de la Carta Europea de Turisme Sostenible

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix fan balanç i atorguen els certificats a les divuit empreses adherides enguany en el darrer Fòrum Permanent de la CETS

dimarts 19 abril 2022

 

Redacció/Diputació

Els parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix van celebrar en format presencial el Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) el dijous 31 de març a les 17 h a la Masia d’en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú. En l’acte, es va fer una valoració de les actuacions treballades durant el període 2017-2021 de la Fase I, es van explicar algunes de les accions més rellevants i es van atorgar els distintius CETS a les divuit empreses que s'hi han adherit enguany.

Entre les propostes i actuacions més importants desenvolupades els darrers cinc anys, hi ha el MACAO (Mapa de camins per a activitats organitzades del Parc del Garraf i d’Olèrdola) que, juntament amb el del Parc del Foix, que ja porta anys en marxa, farà que els tres parcs comptin amb tots els camins classificats i amb les regulacions temporals.

Durant la trobada, també es va explicar com serà el procés de renovació de la propera candidatura per al període 2023-2027, en què s’enviarà als participants un formulari en línia per demanar-los com volen que sigui el turisme sostenible al territori d’aquí a cinc anys.

A continuació, es van donar els distintius a les divuit empreses i entitats que s’han certificat enguany com a empresa adherida de la CETS dels tres parcs. Les empreses que col·laboren són les següents: tres allotjaments rurals (Mas d’en Giralt, a Sant Pere de Ribes; Masia Cal Simó, a Canyelles; Masia Can Parès, a Sant Pere de Ribes); tres productors amb visites (Celler Vega de Ribes, a Sant Pere de Ribes; Sències Can Girona, a Sitges; Mas d’en Safont, a Vilanova i la Geltrú); sis empreses d’activitats en el medi i educació ambiental (Associació Edulis, Vilanova i la Geltrú; Centre de Busseig Saphira Dive, Vilanova i la Geltrú; Catalonia Adventures, Vilafranca del Penedès; Quatre Passes, serveis ambientals, a Santa Margarida i els Monjos; Roc Roi, Vilanova i la Geltrú; i CIPAG - Col·lectiu per la investigació de la prehistòria i l’arqueologia del Garraf-Ordal, a Begues). També hi ha cinc entitats i museus: Museu d’Arqueologia de Catalunya. Conjunt Monumental d’Olèrdola (Olèrdola), Oficina Municipal de Turisme (Vilanova i la Geltrú), Punt d’informació Turística (Vilanova i la Geltrú), Oficina de Turisme (Cubelles), Punt d’Atenció Turística (Cubelles) i Immobiliària Finques Ferrer (Cubelles).

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola es vol felicitar a la seu d’Olèrdola del MAC per haver rebut aquesta distinció que certifica el seu compromís amb un turisme sostenible i de qualitat.

L’acte va comptar amb la presència de més de setanta persones, entre els representants d’empreses, entitats i representants dels municipis i dels tres parcs, incloent Olèrdola. Per agrair la col·laboració a tots aquells que fan possible el projecte de la CETS i celebrar l’adhesió de les empreses, es va fer un pica-pica a la terrassa de la Masia amb vins ecològics de la terra.

La pàgina web Turisme sostenible als espais naturals aplega tota la informació sobre la implementació de la Carta Europea de Turisme Sostenible als Parcs del Garraf, Olèrdola i Foix i a altres parcs de la Xarxa de Parcs Naturals

 

Document Actions