Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Santi Vila anuncia l'inici del desdoblament de la n340 a la rotonda amb la C15

Els treballs han de millorar la mobilitat d'accés al polígon de Sant Pere Molanta i s'allargaran fins a finals de juny

divendres 16 maig 2014

Redacció/ACN

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest divendres, en el decurs d'una visita a Vilafranca, l'inici de treballs de millora a l'Eix Diagonal, que uneix Vilanova i la Geltrú i Manresa. Els treballs, que també abastaran algunes vies i camins locals de l'entorn, incidiran en aspectes com la senyalització, els elements de seguretat viària o l'ordenació del trànsit. Aquests actuacions compten amb un pressupost d'1,4 milions d'euros i es preveu que s'allarguin fins a finals de juny.

L'Eix Diagonal, de 67 quilòmetres de longitud, es recolza en les carreteres C-15 i C-37 i connecta les principals infraestructures viàries que vertebren Catalunya de sud-oest a nord-est. La seva configuració, que va culminar el desembre de 2011, ha permès tant millorar el trànsit de llarg recorregut, tot acostant el litoral i les comarques centrals, com potenciar les comunicacions intercomarcals. Aquest eix registra un trànsit d'uns 11.500 vehicles diaris de mitjana, entre els 16.500 al tram Vilanova-Vilafranca i els 7.000 a l'Igualada - Manresa).
Les actuacions que ara es portaran a terme responen a les necessitats que la nova infraestructura ha generat i a les propostes que han plantejat els municipis per on transcorre l'Eix Diagonal, segons ha assenyalat el Departament de Territori i Sostenibilitat.
Les obres s'allargaran fins a finals de juny i comptarà amb treballs relacionats amb adequar la senyalització vertical d'orientació a la variant de Vilafranca de l'N-340 i a la carretera C-15; millorar la fluïdesa del trànsit a l'enllaç entre les dues carreteres amb la construcció d'un segon carril a l'N-340, d'entrada a la rotonda, en sentit Vilafranca; enllumenat de la rotonda de l'enllaç entre les dues vies; millora de les barreres de seguretat de l'antiga C-15b, així com altres a la travessera de l'antiga carretera C-15, o la construcció d'un nou vial d'accés al nucli urbà per a donar continuïtat a la circulació de vehicles agrícoles, el qual connectarà directament un vial de servei amb l'enllaç amb la carretera C-15

Document Actions