Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El conseller Santi Vila confirma el desdoblament de la n340 per accedir a la rotonda amb la C15

L’obra no està inclosa en el pressupost de la Generalitat, però Santi Vila s’ha compromès a fer-la aquest 2014
Francesc Olivella, president del Consell Comarca; i el conseller Santi Vila
Francesc Olivella, president del Consell Comarca; i el conseller Santi Vila

dilluns 03 febrer 2014

Redacció/Consell Comarcal

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Francesc Olivella, va obtenir el compromís del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Santi Vila, d’executar durant l’any 2014 les obres de desdoblament del carril d’accés a la rotonda que enllaça la C-15 amb la N-340 al terme municipal d’Olèrdola.

El president del Consell i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es van entrevistar el dimecres 29 de gener per tractar diferents temes que afecten la comarca. Olivella volia el compromís personal del conseller d’executar les obres de desdoblament durant el 2014, perquè l’obra no estava inclosa dins els pressupostos de la Generalitat d’aquest any.

Els embussos que es creen diàriament a la N-340, des del polígon de Sant Pere Molanta fins a la rotonda de la C-15, són una molèstia per als penedesencs que circulen per aquesta via en direcció Vilafranca i creen problemes de seguretat. El problema de seguretat més impostant és que la central d’ambulàncies comarcal es troba justament dins aquest tram de carretera, per la qual cosa en cas d’emergència sanitària múltiple les ambulàncies no podrien arribar ràpidament a destí; altres problemes de seguretat són els accidents dins aquest tram i l’ús de camins rurals alternatius que no estan pensats per suportar un volum de tràfic elevat ni altes velocitats. Per solucionar aquests embussos, fa temps que des del territori (Consell Comarcal, Consell d’Alcaldes i ajuntaments) es va proposar a la Generalitat que construís un segon carril d’accés a la rotonda des del sud (en direcció contrària ja hi ha dos carrils).

Document Actions