Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consultori mèdic de Sant Miquel ha reobert aquest mes de novembre

La falta de personal ha provocat l’endarreriment i que ara les visites mèdiques siguin quinzenals

dijous 14 novembre 2013

Després de no estar en funcionament durant l’estiu, aquest mes de novembre ha reobert el servei de visita mèdica i d’atenció d’infermeria al consultori mèdic de Sant Miquel d’Olèrdola. Tal i com va informar en el darrer ple de l’Ajuntament la regidora de Sanitat, Eva Ruiz, la previsió era que el consultori entrés de nou en servei el mes d’octubre, finalitzada l’aturada de l’estiu. Però les baixes de personal ho van impedir i van provocar que el consultori no es posés de nou en marxa fins aquest mes de novembre, generant inquietud entre els usuaris. Però la reobertura no s'ha donat en les mateixes condicions. El servei de visita mèdica és ara quinzenal i s’anirà alternant amb el d’infermeria, els dimecres en horari de 8:30 a 11:00. Abans de l'estiu, metge i infermera atenien a Sant Miquel cada setmana. (àudio)

Eva Ruiz indicava que la falta de personal també ha provocat que a Moja es reduís en un dia el servei d’infermeria i de consulta de metge. Aquestes reduccions de la prestació de serveis sanitaris al municipi es fan en contra de la voluntat de l’Ajuntament. Per il·lustrar-ho, la regidora de sanitat va mostrar durant el ple una carta del CatSalut que certifica que l’Ajuntament no té competències per a decidir la xifra d’hores ni la seva distribució. Eva Ruiz, això sí, indicava que des de l’Ajunament s’hi posa “molta insistència”. (àudio)

La regidora de Sanitat lamentava que, durant el ple, el grup de CiU "no sabés la realitat del consultori de Sant Miquel i encara pensessin que només hi havia una hora setmanal de servei", quan des de fa dos anys són 2 hores i mitja. (àudio)

Des de l’Ajuntament d’Olèrdola s’ha recordat que el servei de metge a Sant Miquel es va poder mantenir gràcies a complir la condició posada pel CatSalut de disposar d’un nou consultori. De gener a juny de 2013, la mitjana de visites ateses pel metge a Sant Miquel era de 9 per dia de consulta, de les quals 3 eren per resoldre tràmits administratius.


 

Document Actions