Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Agents Rurals organitzen cursos de formació sobre activitats a la natura i prevenció d’incendis

Les sessions dels cursos es faran els propers quatre dissabtes, al Local Rossend Montané de Sant Miquel d'Olèrdola
La Federació d'ADF's va fer l'any passat a La Muntanyeta un simulacre d'incendi
La Federació d'ADF's va fer l'any passat a La Muntanyeta un simulacre d'incendi

dimarts 09 abril 2013

Dins les seves funcions de divulgació i educació ambiental, el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat organitza periòdicament cursos de formació sobre les activitats en el medi natural i la prevenció d’incendis forestals. Des de l’Àrea Bàsica de l’Alt Penedès dels Agents Rurals s’han programat sessions de formació d’aquesta temàtica els propers caps de setmana a Olèrdola, al Local Social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola. Aquests cursos s’adrecen a membres de les entitats locals i a voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF’s).

Els dissabtes 13 i 20 d’abril, en horari de 9 a dos quarts de dues, es farà el curs bàsic de formació en prevenció d’incendis. El següent dissabte, 27 d’abril, en el mateix horari, s’ha previst el curs avançat de prevenció d’incendis forestals. La quarta i darrera sessió formativa, el dissabte 4 de maig, és un curs bàsic sobre usos i activitats en el medi natural.

Raimon Mestres, un dels agents rurals encarregats d’impartir les sessions, explicava la importància de que els voluntaris de les ADF’s i personal dels ajuntaments disposin de la formació necessària per a col·laborar en les tasques de prevenció d’incendis o d’intervenció en cas de necessitat.(àudio)

En el primer curs bàsic de formació s’inclou una sessió pràctica, per bé que han de ser les mateixes ADF’s les encarregades de programar  exercicis per a que els seus membres consolidin aquests aprenentatges. (àudio)

Els agents rurals han trobat la complicitat de l’ADF Rossend Montané d’Olèrdola i de l’Ajuntament per a poder fer aquests cursos al municipi. La localització també ha estat un factor important per decidir fer aquestes sessions a Sant Miquel d’Olèrdola.(àudio)

La convocatòria per a participar en aquests cursos s’ha fet a través dels ajuntaments i de la federació d’ADF’s. La resposta està sent molt positiva i tot apunta que en les sessions hi haurà un elevat nivell de participació.

Escolta l'entrevista a Raimon Mestres, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions