Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs comença a Olèrdola amb 527 infants escolaritzats

El descens de matrícules a les escoles bressol fa que la xifra global d’escolaritzats disminueixi en un 5%
Parlament de benvinguda d'inici de curs, a l'escola Circell aquest matí
Parlament de benvinguda d'inici de curs, a l'escola Circell aquest matí

dijous 12 setembre 2013

Aquest dijous s’ha estrenat el curs escolar 2013-14. Un dia com aquest deixa a les portes de les escoles imatges carregades d’emocions. Abraçades d’infants que es retroben després de les vacances, algun plor i la sensació generalitzada de represa del ritme quotidià. Al municipi no cal anotar incidències rellevants, més enllà d’aquest paisatge que converteix el primer dia d’escola en un dia especial. I és que l’absència de novetats destacades i la tranquil·litat han estat dos dels trets que han marcat l’inici del curs escolar a Olèrdola, segons apuntaven les direccions dels centres.

La xifra d’alumnes matriculats en les etapes d’educació infantil i de primària registra una disminució global del 5% al municipi respecte les dades del curs anterior. On s’ha notat més la reducció de matrícula és a les llars d’infants, mentre que la xifra es manté a l’escola Circell de Moja i registra una disminució gairebé inapreciable a l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Així, si es sumen les matrícules de les dues escoles bressol i les dels dos CEIP, aquest dijous han començat el curs a Olèrdola 527 alumnes escolaritzats.

A les llars d’infants, dels 68 infants matriculats l’inici del curs passat, es baixa fins als 51 d’aquest any. L’absència de matriculació ha fet que l’aula de nadons no s’obrís a l’escola bressol Gotims de Moja. A l’escola Rossend Montané es passen dels 181 alumnes que van començar el curs l’any passat als 173 matriculats per aquest curs. A l’escola Circell de Moja, fa un any començaven el curs 304 alumnes i aquest 12 de setembre ho han fet 303. Aquí la novetat és que s’han habilitat dues aules de P3.

En aquest inici de curs també ha estat present a Olèrdola el reclam de més recursos per a l’ensenyament públic. A l’escola Rossend Montané les famílies s’han retrobat amb els cartells contra les retallades que decoren el centre. I a l’escola Circell de Moja la pràctica totalitat de mestres portaven samarretes grogues, símbol de les protestes contra les retallades. Una preocupació comuna als dos CEIP és el sistema de nomenament de professors i el cobriment de les baixes. Àngels Agramunt, directora de l’escola Rossend Montané, explicava que tres dels 16 mestres de l’escola s’han incorporat avui mateix, després d’un primer contacte amb l’escola el dimarts.(àudio)

Agramunt ens destacava que el curs havia començat de forma tranquil·la a l’escola.(àudio)

A l’escola Circell de Moja, com ja és habitual en els darrers anys, s’ha donat lectura a un comunicat abans d’entrar els alumnes a les seves aules. Mercè Garcia, directora de l’escola, assenyalava que han volgut donar la benvinguda al curs i transmetre dues de les preocupacions que existeixen: que les baixes no es cobreixen de forma immediata i que els sistema de nomenaments de mestres ha fet que un dels tutors s’incorporés a l’escola mitja hora abans d’obrir portes. (àudio)

L’escola de Moja té assignats 24 llocs de treball i hi treballen 25 mestres, atès que un d’ells cobreix reduccions de jornada.

Garcia recordava que la novetat principal al centre és la de comptar amb dos grups de p3. (àudio)

Tal i com va passar el curs passat, tots els nivells estan desdoblats, llevat d’un. L’únic grup de p3 del curs anterior ha passat a ser el grup de p4 d’aquest 2013-14.

Mercè Garcia explicava que malgrat els neguits i les preocupacions, un dia com el d’aquest dijous es viu amb molta alegria i il·lusió a l’escola.

A l’escola bressol Gotims de Moja hi ha matriculats 31 infants. En el grup de 2-3 anys en són 19 i 12 en el d’1-2. A l’escola bressol El Pàmpol de Sant Pere Molanta els matriculats en són 20. El grup de 2-3 anys té assignats 12 i 8 el d’1 a 2.

La coordinadora de les escoles bressol d’Olèrdola, Núria Baqués, explicava que es manté la mateixa línea pedagògica, reforçant aquest any la introducció del treball amb les intel·ligències múltiples i l’interès per la llengua estrangera. (àudio)

A l’hora d’explicar la reducció de matriculació, que ha fet que es deixés d’oferir el grup de nadons, Baqués apuntava com a una de les possibles causes la situació econòmica. (àudio)

Des de realitats diverses, les direccions dels centres educatius d’Olèrdola coincidien en assenyalar que el curs començava a caminar amb il·lusions renovades.

Pots escoltar les entrevistes a Mercè Garcia, Àngels Agramunti Núria Baqués, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola.


Document Actions