Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs comença a Olèrdola amb protestes contra les retallades i malestar per la gestió del Departament

A l’escola Rossend Montané el nomenament de 6 dels 15 mestres no es va completar fins divendres. A l’escola Circell els mestres lluïen samarretes grogues en protesta contra les retallades i s’ha donat lectura a un manifest que expressa que el curs “no comença amb normalitat”.En total al municipi hi ha 553 infants escolaritzats en educació infantil i primària, incloent les escoles bressol, i la principal novetat és la desaparició de l’escola Els Pins de Moja. Els seus espais i gairebé la totalitat dels seus alumnes han passat a l’escola Circell. En aquest centre tots els nivells s’han desdoblat llevat de P3, des de P4 a 6è, amb ràtios que van dels 15 als 20 alumnes. A P3 hi ha un únic grup de 26 alumnes
El claustre de l'escola Circell, de groc contra les retallades
El claustre de l'escola Circell, de groc contra les retallades

dimecres 12 setembre 2012

 

L’inici del curs escolar a Olèrdola no ha estat marcat per la normalitat, un concepte recorrent a l’hora de definir la situació altres anys però que no seria fidel a l’hora de descriure la realitat viscuda aquest dimecres. S’han acumulat moltes novetats que fan d’aquesta arrencada del curs 2012-13 un moment excepcional. A més, també s’han expressat protestes contra les retallades i malestar per la gestió del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.  A l’escola Circell de Moja, tot el claustre ha rebut als alumnes amb samarretes grogues, símbol de les protestes contra les retallades, i s’ha donat lectura a un manifest que fa notar “que el curs no comença amb normalitat”, valorant-se que l’ensenyament públic de Catalunya està patint “els efectes d’una política de retallades socials molt agressiva que fa perillar seriosament el seu caràcter de servei públic”. A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta , fins divendres, no es van completar els nomenaments de 6 dels seus 15 mestres.

La principal novetat a Olèrdola és la desaparició de l’escola Els Pins de Moja, després de sis cursos de funcionament. Els seus espais i gairebé la totalitat dels seus alumnes han passat a l’escola Circell. Les ràtios són baixes perquè s’han desdoblat tots els nivells, llevat  P3. Així, els 304 alumnes matriculats estan distribuïts en aules que van dels 15 als 20 alumnes, des de P4 a 6è , amb 26 al curs de P3.

Mercè Garcia , directora de l’escola Circell de Moja explicava que mesures aplicades pel Departament, com no cobrir les baixes els primers 10 dies lectius, “fan retrocedir l’ensenyament a molts anys enrere”.(àudio)

Garcia fa notar que, per les circumstàncies específiques viscudes a Moja, les ràtios de l’escola són molt bones. La directora subratlla que tots els grups van dels 15 als 20 alumnes, llevat del  grup de P3, que comptarà amb més reforçament(àudio)

Amb la incorporació dels mòduls d’Els Pins, Mercè Garcia considera que s’han organitzat els espais adequats per la funcionalitat de les 17 aules. De P3 a 3r, estan a l’edifici central, mentre que les aules per acollir els cursos de 4t a 6è s’han establert als mòduls. A més també es guanyen espais complementaris com una aula de ciències o biblioteca específica per als grans.(àudio)

En 14 de les 17 aules hi ha instal·lada pissarra digital, gràcies a les aportacions de l’AMPA del centre i dels recursos provinents de l’escola Els Pins.

Mercè Garcia dirigeix un claustre integrat per 24 mestres que, com comentava, treballaran perquè “tots els nens i nenes siguin feliços i aprenguin tan com puguin”.

A l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta han lamentat que no es conegués el nomenament de 6 dels 15 mestres de l’escola fins divendres mateix. Això ha provocat que el curs no comencés en les millors condicions. La directora, Àngels Agramunt, explicava que és “fatal” que els mestres arribin a l’escola “el mateix dia i hora que els nens”.(àudio)

Agramunt considera que mai s’havia començat “tan malament”, però afegia que un cop iniciat el curs “les ganes de treballar dels mestres” superen aquestes dificultats. (àudio)

A l’escola Rossend Montané hi ha matriculats 181 alumnes,  dos més que els que van començar l’any passat, i es compta amb 15 mestres.

A les dues escoles bressol d’Olèrdola, l’escola El Pàmpol de Sant Pere Molanta i l’escola Gotims de Moja, també ha començat aquest dimecres el curs escolar. La novetat és el canvi de model de gestió, ara externalitzat.

La nova coordinadora de les dues escoles és la Núria Baqués, que explica que aquest canvi de model de gestió “no s’ha notat” en la prestació del servei que reben les famílies.(àudio)

Baqués entén que la reducció de plantilla respon a la tendència general del país de reducció d’infants a les llars i de menys disponibilitat de recursos. Amb tot, la coordinadora de les llars subratlla que s’està dins la ràtio fixada per la Generalitat(àudio)

En total, a les escoles bressol hi ha matricultas 68 infants que són atesos per 8 educadores. Les 38 matrícules de l’escola Gotims de Moja inclouen 6 infants atesos a l’aula de nadons, 14 en l’aula d’un a dos anys, i 18 en la de 2 a 3 anys.  A l’escola El Pàmpol hi ha 16 infants a l’aula de 2 a 3 anys  i 14 en la d’un a dos anys.

 

 

Document Actions