Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El curs escolar més matiner ha començat aquest dilluns a Olèrdola amb 362 alumnes d’educació infantil i primària

La jornada intensiva de matí durant aquest setembre i la supressió de les restriccions provocades per la COVID, dues de les novetats que marquen l’inici del curs 2022-23

dilluns 05 setembre 2022

Amb l’ànim de recuperar la normalitat alterada per la COVID i amb moltes novetats, aquest dilluns han començat el curs escolar a Olèrdola 362 alumnes matriculats en les etapes d’educació infantil i de primària. La dada global s’obté de la suma d’inscripcions registrades als dos CEIP del municipi i a les dues escoles bressol. La xifra representa un lleu increment global d’escolarització a Olèrdola de 4 alumnes respecte els 358 que van començar el curs escolar passat. A l’escola Circell segueix la tendència a la baixa en el nombre de matriculacions, mentre que tant a l’escola Rossend Montané com a les llars d’infants s’han registrat increments.

Escola Rossend Montané: 147 alumnes matriculats

L’avançament del curs escolar una setmana i la jornada intensiva de matí durant el mes de setembre han estat dues de les novetats més comentades aquest matí a les portes de les escoles. En el cas de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta, s’hi ha afegit la novetat de la renovació de l’equip directiu, amb Joan Ruiz com a nou director del centre després de la jubilació d’Àngels Urgell. El mateix Ruiz confirmava que el curs el començaven 147 alumnes, 10 més que en l’inici del curs anterior. El nou director de l’escola Rossend Montané també indicava que la supressió de les restriccions derivades de la COVID “s’agraeix” i suposa donar tranquil·litat als centres.(àudio)

Les direccions dels centres lamenten que han disposat de poc marge de temps per organitzar l’inici de curs i coordinar l’oferta de l’hora d’activitat extraescolar gratuïta per les tardes que aquest setembre s’ofereix de manera optativa a les famílies.(àudio)

Escola Circell de Moja: de 200 a 173

A l’escola Circell de Moja aquest curs l’inicien 173 alumnes, una sensible disminució si es compara amb els 200 que van començar el curs passat. La cap d’estudis de l’escola, Sara Pena, posava en valor que ara l’escola pot recuperar activitats que aquests dos darrers cursos havien quedat suspeses per la COVID, com la realització de tallers que permeten barrejar alumnat de diferents cursos.(àudio)

Gràcies a la supressió de les restriccions per la COVID, aquest dilluns al matí s’ha pogut recuperar l’acte de benvinguda a les famílies, amb un parlament per part de l’equip directiu. Més enllà dels canvis de caràcter general, a l’escola de Moja aquest curs comença amb dues novetats importants. D’una banda es renova el programa de ràdio “Circell en línia”, amb la reubicació d’aparells i la previsió d’oferir formació a l’alumnat de 4t a 6è, realitzant tallers de creació de podcast. L’altra novetat destacada és la renovació metodològica que s’implementa en l’etapa d’educació infantil, treballant per espais d’aprenentatge , amb l’objectiu de fomentar el joc com a font d’aprenentatge.(àudio)

El doble de matriculacions a les escoles bressol

A les escoles bressol d’Olèrdola aquest dilluns comencen el seu període d’adaptació 42  infants, el doble que el curs passat. A l’aula mixta de l’escola bressol el Pàmpol de Sant Pere Molanta estan matriculats 14 nens i nenes. A l’escola Gotims de Moja en són 28: 13 a l’aula d’1-2 anys; i 15 a la de 2-3. En aquesta aula d’Infantil 2, amb matriculació gratuïta des d’aquest curs, encara queden tres places disponibles. Mònica Pey, Cap de Serveis Educatius de Cavall de Cartró, l’empresa que gestiona les escoles bressol municipals, es mostrava satisfeta per aquestes dades.(àudio)

Properament es preveu obrir un procés de matriculació per a poder reobrir l’aula de nadons, que atendria a infants a partir dels 4 mesos.(àudio)

A les escoles bressol aquesta setmana són dies d’adaptacions, amb els infants realitzant la meitat del seu horari o bé amb alguna família que ha optat per iniciar el curs uns dies després.

Escolta les entrevistes a Joan Ruiz, Sara Pena i Mònica Pey, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Acte de benvinguda a l'escola Circell de Moja

Aula d'Educació Infantil de l'Escola Circell  amb la nova distribució de l'espai

Aula d'Educació Infantil de l'Escola Circell  amb la nova distribució de l'espai

Aula d'Educació Infantil de l'Escola Circell amb la nova distribució de l'espai

Aula de 3r de Primària de l'escola Rossend Montané, el primer dia de curs

Aula d'Educació Infantil de l'Escola Rossend Montané, el pimer dia de curs

Galeria d'Imatges

IniciCurs-EICircell1.JPG
IniciCurs-EICircell2.JPG
IniciCurs-EICircell3.JPG

Document Actions