Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Departament d’Educació no autoritza el cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere Molanta

L’Ajuntament d’Olèrdola estudia solucions per assolir el propòsit compartit de cobrir la instal·lació

dimarts 22 febrer 2022

El Departament d’Educació de la Generalitat no veu convenient autoritzar el cobriment de la totalitat de la pista poliesportiva de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta. Així ho han comunicat a l’Ajuntament d’Olèrdola els Serveis Territorials a Barcelona Comarques del Departament, a través d’un informe signat per la seva Cap d’Obres i Manteniment . En l’informe es conclou que amb el cobriment de la totalitat de la pista no restarien descoberts els 2/3 de la superfície de pati que estableix com a pauta el Departament. La Secció d’Obres i Manteniment també assenyala que la cobertura amb l’alçada proposada minorarà considerablement l’aportació de llum natural als edificis que conformen l’escola.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que el cobriment de la pista de l’escola de Sant Pere Molanta és un objectiu llargament perseguit per l’Ajuntament. El projecte inicial es va modificar per a que “tothom se sentís còmode”, recordava Samblás. Un cop variat el projecte i aprovada la inversió,  es va demanar la corresponent autorització per a fer l’obra al Departament, titular de la instal·lació. Davant la resposta de no autoritzar l’execució del projecte presentat, Samblás subratlla que l’Ajuntament està buscant solucions per poder tirar endavant el propòsit de cobrir la pista. Les possibilitats que es desprenen de l’informe són dues, tal i com resumia el regidor. O bé reduir la superfície de la coberta o bé donar-li més superfície a l’escola.(àudio)

Dues vies

El regidor d’urbanisme indicava que el govern municipal no es tanca a cap de les dues vies, per bé que sí considera que reduir la superfície de cobertura no seria desitjable. I és que, segons detalla el mateix Departament en l’informe, per complir amb els requeriments d’Educació la coberta hauria de passar dels 1603 m2 als 1335 m2. La reducció, apunta Samblás, comprometria l’objectiu de cobrir la totalitat de la pista. (àudio)

Juanma Samblás també assenyalava que l’opció de buscar una major superfície d’aprofitament per a l’escola comporta una modificació del planejament urbanístic. El govern contempla la possibilitat d’obrir el carrer Vila Maimona fins al carrer Sant Roc, amb la voluntat de millorar la mobilitat en l’accés a l’escola. Aquesta seria una opció “que donaria més superfície a l’escola” però advertia que el procediment per assolir una modificació del POUM “no és fàcil i no és imminent”. (àudio)

No renunciar a una aspiració compartida

El cobriment de la pista poliesportiva   és una aspiració compartida per una àmplia majoria del poble. Més enllà d’oferir un gran espai d’ombra al pati de l’escola, suposaria un lloc cobert ampli a disposició de l’activitat cultural del poble. El govern ha mantingut informada a la comunitat educativa de l’escola Rossend Montané en tot moment i aquesta és coneixedora del “bloqueig” que hi ha per fer la coberta. Amb aquesta voluntat de transparència, el govern municipal dona ara a conèixer públicament l’informe emès pel Departament.

Pots consultar l'informe del Departament d'Educació clicant aquí

Escolta l'entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions