Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El diumenge 20 d'abril s’estrena l'activitat “Tasta la història del vi al bressol del Penedès”

Es mostraran els vincles històrics d’Olèrdola amb el món del vi i també s’ha programat un tast de vins

dijous 10 abril 2014

L’oferta enoturística present al Penedès tindrà una nova activitat a partir del diumenge 20 d’abril. A les 11 del matí de diumenge de la setmana que ve s’iniciarà al Conjunt Monumental d’Olèrdola una nova iniciativa que pretén apropar al visitant la mil·lenària cultura del vi, de la mà de Tríade Serveis Culturals. Sota el títol “Tasta la història del vi al bressol del Penedès”, s’ofereix un itinerari creat expressament per a l'ocasió, permetent descobrir com ibers, romans i els habitants de l'època medieval van entendre la viticultura i el consum del vi. Josep Anton Pérez, responsable de Tríade, subratlla que l’activitat permet resseguir la relació històrica d’Olèrdola amb la cultura del vi.(àudio)

Rituals, creences, mètodes d'elaboració ben curiosos, anècdotes i propietats màgiques i medicinals es van relacionar amb l'ús alimentari. Tot plegat s'anirà desgranant en una amena passejada al jaciment arqueològic. La voluntat és la de donar més elements de coneixements perquè els visitant s’apropin a aquesta cultura del vi.(àudio)

Però no tot és passat en aquesta proposta. L’'activitat d'oci pretén també que els visitants del Parc coneguin les iniciatives d'alguns viticultors que aprofiten en la creació dels seus vins les singularitats que dóna el paisatge calcari del massís del Garraf. El parc és un espai natural esquitxat d'un mosaic de paisatges vitícoles plens de vida que l'enriqueixen.  Cellers adherits al programa "el Parc a Taula" explicaran les històries dels seus vins i dels territoris on es fan.(àudio)

L'activitat inclourà en aquesta primera edició el tast d'alguns vins de gran personalitat: un cava molt especial elaborat pels joves emprenedors del celler Artcava, una garnatxa genuïna del celler Finca Viladellops, i l'Ad Fines del celler Can Ràfols dels Caus, un pinot noir amb un nom que transporta directament a l'època romana. Es completarà la degustació amb algun vi sorprenent de connotacions històriques, per tal que el visitant experimenti les sensacions que podia sentir un romà o una persona de l'Olèrdola del segle XI quan degustava una de les begudes més antigues creades per l'home i que fou convertida ben aviat en hàbit cultural.

Per a més informació i per fer reserva prèvia d’aquestes activitats cal posar-se en contacte amb Tríade Serveis Culturals, per telèfon 93 817 28 68 o per correu electrònic: info@triadecultural.com L'activitat es tornarà a realitzar els dies 21 de setembre i 9 de novembre. El preu de l’entrada és de 12,00€ i de 10’80 per als socis del Cercle d’Amics dels Parcs Naturals i pels majors de 65 anys.

Escolta l'entrevista a Josep Anton Pérez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions