Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Sàpiens atrau a Olèrdola un miler de visitants

La festa anual de la revista es va convertir en un èxit de difusió de la història del municipi i dels seus valors patrimonials

dilluns 18 octubre 2021

La 11a edició del Dia Sàpiens s’ha celebrat a Olèrdola aquest dissabte enmig d’una gran participació. Sumant l’assistència acumulada en cadascuna de les gairebé 30 activitats realitzades, han estat més d’un miler de participants els que han convertit aquesta festa anual de la revista en un gran èxit de públic i en un dia memorable en la difusió dels valors patrimonials d’Olèrdola i de la seva història. Clàudia Pujol, directora de la revista Sàpiens, oferia un balanç molt positiu del Dia Sàpiens i subratllava que la festa havia permès que moltes persones, provinents d’arreu del país, descobrissin Olèrdola.(àudio)

El regidor de patrimoni de l’Ajuntament d’Olèrdola, Pere Sadurní, també es mostrava satisfet per les dades d’assistència i posava en valor la gran afluència registrada en les conferències.(àudio)

Núria Molist, la responsable de la seu d’Olèrdola del Museu d’Arqueologia, valorava la jornada com “una fita” en la promoció d’Olèrdola i exemple de col·laboració institucional.(àudio)

Marta Maragall, responsable de difusió del MAC-Olèrdola, declarava sentir-se agradablement sorpresa perquè les activitats havien acollit molts visitants de fora d’Olèrdola.(àudio)

Dins de la programació es van incorporar dues activitats que formen part de l’Any Mir Geribert. Pel matí, al Local Nou de Moja, es va presentar aquest personatge històric a través de les intervencions de Josep Tort, Bienve Moya i Oriol Garcia Quera. I per la tarda, al Conjunt monumental, es va fer l’acte de presentació del quadern “Mir Geribert, Príncep d’Olèrdola. Mil anys després”, amb Xavier Esteve, Bienve Moya i Carles Solé.

Josep Tort, ponent d’una de les conferències i membre de la comissió Any Mir Geribert, indicava que la festa de la revista Sàpiens contribuïa a “posar Olèrdola al mapa”.(àudio)

El folclorista i gestor cultural Bienve Moya, també membre de la comissió Mir Geribert i ponent en dues xerrades, es mostrava agradablement sorprès per l’afluència de visitants en totes les activitats i per l’interès que mostraven per la història. (àudio)

Per Oriol Garcia-Quera, aquest Dia Sàpiens a Olèrdola tenia l’atractiu de poder-se fer programant activitats escampades al municipi i això ha fet que el visitant es desplacés per poder estar en més d’una activitat.(àudio)

Prova d’aquesta mobilitat dels visitants en el seguiment aquest dissabte del Dia Sàpiens el tenim amb visitants com l’Ivan. Provinent de Barcelona, va aprofitar per fer pel matí la visita a la Masia Torreblanca; per la tarda va poder anar a fer la visita patrimonial a Viladellops i va acabar la jornada al conjunt monumental, on va poder seguir el concert de cloenda que oferien els Akústic Sound.(àudio)

Durant tot el dia es van poder fer visites per conèixer el conjunt monumental, amb la ruta de Mir Geribert i el cas d’Ermegodo, una dona del segle X. Des de l’Ajuntament es van fer les rutes pel patrimoni de Moja i Viladellops. I no es van descuidar les activitats de natura, amb propostes com la visita teatralitzada conduïda per Guisla pel bosc exterior del Conjunt monumental, així com els tallers d’anellament d’ocells i de construcció de menjadores.

Al Local Nou de Moja, després de la conferència dedicada a Mir Geribert, més d’un centenar de persones van seguir la conferència d’Agustí Alcoberro sobre Manuel i Manuela Desvalls, herois del 1714. I de la mà d’Àngel Casals es va poder conèixer el funcionament de la justícia local en el context de la cacera de bruixes.

També va ser molt seguit el taller que permetia saber com feien massatges els romans, “Spa a la romana”, i va despertar interès el taller adreçat als infants que difonia com eren les construccions dels primers habitants d’Olèrdola. Per la tarda, una de les propostes més concorregudes va ser el taller de tir amb arc.

Escolta les entrevistes realitzades durant el Dia Sàpiens per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Foto: Sàpiens

Foto: Any Mir Geribert

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto: Sàpiens

Foto Sàpiens

Foto: Sàpiens

 

Galeria d'Imatges

Sàpiens2Ok.jpg
Sàpiens3Ok.jpg
Sàpiens4Ok.jpg
Sàpiens5ok.jpg
Sàpiens8.jpg
Sàpiens9.jpg
Sàpiens10.jpg
Sàpiens11.jpg
Sàpiens12.jpg
Sàpiens13.jpg
Sàpiens14.jpg
Sàpiens15.jpg
Sàpiens16.jpg
Sàpiens17.jpg

Document Actions