Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Diables “treuen” a Sant Jaume i parodien Star Wars fent que Tort “Darth Vader” es trobi a Lucas

Els versots van ser els més breus dels darrers anys i mantenen la tendència d’apostar per la teatralització
Lucas Ramírez i Josep Tort
Lucas Ramírez i Josep Tort

dissabte 25 juliol 2015

La paròdia teatralitzada es manté com a tendència en els versots dels Diables de Moja. Aquest any amb més brevetat. Recitats i escenificats aquesta mitjanit de divendres a dissabte a la plaça de l’Església, els versots van durar uns escassos 20 minuts. La meitat del temps que havia estat habitual els darrers anys. En l’any del seu 35è aniversari, la colla ha centrat bona part de les seves energies en oferir al poble un correfoc colossal. I això ha acabat repercutint en el format dels versos.Versots3.JPG

El primer dels 6 versots oferts el dedicaven els Diables a denunciar la llei mordassa. Dos dels integrants de la colla exposaven emmascarats les conseqüències de la llei, per acabar traient-se la careta i anunciant que als Diables “no hi ha llei mordassa que ens faci callar”.

Una divertida imitació del Rei Joan Carles era utilitzada pels Diables per criticar les obres de la rotonda d’entrada a Moja, assenyalant que no feia falta “paralitzar un poble” per fer una “rotondeta”.(àudio)

El tercer dels versots els diables el dirigien a la pregonera, Sílvia Santacana, confessant que no havien anat al pregó. Mentre que en el quart dels versots, els Diables lamentaven la coincidència dels versots amb la caminada nocturna. Els Diables també deixaven clar que la Comissió de Festes no havia donat suport a la Timbarada i expressaven sarcasme davant la intenció d’acabar la cercavila en només una hora i mitja.(àudio)

Cada any, els Diables de Moja fan aparèixer l’alcalde en els versos i el conviden a fer algun paper. Aquest any, a les poques setmanes d’haver-se produït el canvi d’alcaldia, els Diables van fer coincidir a l’alcalde sortint, Josep Tort, amb el nou alcalde, Lucas Ramírez. Jugant amb el nom de la màxima autoritat municipal, la colla va parodiar Star Wars. Tort era el malvat “Darth Vader” que es trobava amb Lucas “Skaywalker” per dir-li que la sort li acompanyi i que no es passi al costat fosc. La sorpresa del públic va arribar quan després de pronunciar aquestes paraules, es descobria que era Tort qui s’amagava en el casc de Darth Vader.(àudio)copy_of_Versots2.JPG

El darrer dels versots també va ser tot un impacte visual. Els Diables no van desaprofitar que aquest any una de les novetats de la Festa Major és que la cercavila es transforma en processó. La imatge de Sant Jaume sortirà de l’església i tancarà el seguici. Hores abans de que això passi, els Diables ja portaven en processó el sant i el feien  parlar perquè agraís l’acte que se li havia dedicat.

En acabar els versots, i després de lliurar un record a representants de les colles participants en el correfoc, la nit de foc acabava amb l’espectacular encesa de la forca grossa.  

Escolta els versots dels Diables, emesos en un programa especial de Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

 

 

Versots4.JPG

Document Actions