Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dibuixant Oriol Garcia Quera desplega el seu art a les escoles d’Olèrdola

L’autor del còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera” ha visitat aquest dimecres les escoles Rossend Montané i Circell

dijous 21 abril 2016

Oriol Garcia Quera, autor del còmic “Olèrdola 1058. Terra de frontera”, està considerat com un dels millors il·lustradors del país en còmic històric.  El seu mestratge el van poder gaudir aquest dimecres al matí les dues escoles d’Olèrdola, en sessions que van dirigir-se als alumnes de cicle mitjà i superior de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta i als alumnes de cicle superior de l’escola Circell de Moja. En aquest contacte amb els alumnes va quedar ben palès que, a més de ser un dibuixant prodigiós, Oriol Garcia Quera també té una gran capacitat pedagògica per a transmetre la seva passió per la il·lustració. Les seves dinàmiques sessions van estar carregades de consells pràctics perquè els alumnes tinguessin pautes per a dibuixar persones, animals o paisatges.

Els infants de les escoles d’Olèrdola ja coneixien l’obra dedicada a Olèrdola de Garcia Quera. L’Adrià, alumne de 5è de l’escola Rossend Montané, ens indicava que alguns dels consells que ha ofert els aplicaria.(àudio)VisitaCmic2.JPG

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, ha acompanyat a l’il·lustrador en la seva visita aquest dimecres al municipi. L’Ajuntament està molt satisfet de l’impacte del còmic i del treball que ha permès fer entre els infants per a difondre una part de la història del municipi. Després d’aquest positiu balanç, Ramírez apuntava que l’Ajuntament es planteja poder promoure l’edició d’un segon còmic.(àudio)

La directora de l’escola, Àngels Urgell, posava de relleu el valor afegit que suposava poder disposar a l’escola d’un dibuixant com Garcia Quera. Urgell també assenyalava que van vincular la lectura del còmic amb el projecte que el centre fa aquest curs dedicat a la figura de Rossend Montané.(àudio)

Oriol Garcia Quera  manifestava que li agradaven fer aquestes sessions de demostració. Dos dels consells que va oferir van ser els de “simplificar” per començar fent dibuixos que després es poden anar complicant i el “d’observar”. (àudio)

El dibuixant considera que la història de qualsevol personatge pot convertir-se en còmic. La història d’Olèrdola té molts ingredients per inspirar materials per a fer còmics.(àudio)

Garcia Quera està satisfet del ressò que, més enllà d’Olèrdola, està tenint el còmic i apuntcava que encara resta passar una data tan assenyalada com Sant Jordi  per acabar d’avaluar l’impacte de la publicació.

Escolta les entrevistes relacionades amb la visita d'Oriol Garcia Quera, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions