Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El dinàmic taller dedicat a l’assetjament escolar ofereix eines útils per afrontar la problemàtica

L’activitat s’ha fet aquest dijous a la tarda a la biblioteca de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta

divendres 17 novembre 2017

Les famílies i mestres assistents al dinàmic taller dedicat  a l’assetjament escolar, fet a la biblioteca de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta aquest dijous a la tarda, han valorat l’experiència com a molt profitosa i satisfactòria. Gràcies al suport de la Diputació, l’activitat l’organitzava l’Ajuntament d’Olèrdola i tenia el propòsit d’oferir recursos per a recolzar la funció educativa de les famílies.copy2_of_TAllerAssetjament2.jpg

La sessió la conduïa “Forn de teatre Pa’tothom”. Durant la primera mitja hora es va oferir una representació de teatre que plantejava una situació d’assetjament escolar i com la tractaven les famílies de la nena assetjada i de la nena assetjadora, així com l’escola. Després es va fer un debat entre els assistents i es van donar algunes pautes per poder detectar aquestes situacions i com tractar-les.

Hi ha molta informació, però es recomana començar per consultar el material “Prevenció de l’assetjament entre nens i joves. Guia per a les famílies”, consultable a http://xtec.gencat.cat. En l’assetjament escolar hi ha tres perfils:agressor, víctima i espectadors o còmplices. Per parlar d’assetjament escolar s’han de complir tres característiques: exercir poder sobre la víctima, que duri molt de temps i la voluntat o intenció de ferir. Davant un cas d’assetjament, es recomana a les famílies mantenir la calma, informar a la víctima que la situació que viu no és normal i s’ha d’aturar, així com donar-li afecte i recolzament. Cal que les famílies s’informin dels recursos i anar a parlar amb el tutor. Mai utilitzar youtube per a informar-se i trucar als telèfons d’Infància Respon  el 116 111/900 300 777 o bé al nou telèfon contra l’assetjament escolar, el 900 018 018.

Als adults i familiars es recomana seguir els següents passos. Primer compilar informació, per després parlar amb el tutor,  i si calgués tractar la situació amb la direcció del centre i amb les famílies, tenint en compte que és millor evitar una reunió de l’assetjador amb l’assetjat.

El Síndic de Greuges disposa d’un apartat sobre els drets dels infants i adolescents. Si el cas és molt greu, com a última opció, recorre al Ministeri Fiscal.

Document Actions