Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival EVA porta aquest divendres a Moja la projecció de la pel·lícula “Maleïda 1882”, que recrea l’ascens a l’Aneto de Jacint Verdaguer

Serà a les 20.30h al Local Nou i amb entrada gratuïta. Presentació a càrrec d’Albert Naudín, director de la pel·lícula

dijous 15 octubre 2020

 

Maleïda 1882, l’aventura de Jacint Verdaguer a l’Aneto, és una pel•lícula documental dirigida per Albert Naudín i produïda per FilmeXplora. El film recrea amb absoluta fidelitat l’itinerari que va seguir el poeta en el seu ascens a la Maleïda (l'Aneto), a través dels versos de Jacint Verdaguer i els textos d’investigació de Bernat Gasull, recollits al llibre Maleïda. L’equip de la pel•lícula, expert en expedicions i rodatges d’alta muntanya, va registrar tota la ruta pirinenca de Verdaguer, reproduint les condicions, vestimentes, equips de muntanya de l’època i ambients als pobles per on va passar. En la pel·lícula, donen vida a Verdaguer  Lluís Soler i Santi Pocino.

Gràcies al Festival EVA i a la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola, aquest divendres es projecta “Maleïda 1882” al Local Nou , a dos quarts de 9 del vespre, amb entrada gratuïta i aforament limitat, segons les indicacions de les autoritats sanitàries. L’acte comptarà amb la intervenció d’Albert Naudín, director de la pel.lícula.

En una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola, Naudín resumia que la pel·lícula reivindica la vessant exploradora i muntanyenca de Verdaguer.(àudio)

Verdaguer va fer l’ascens a l’Aneto en unes condicions molt adverses. Fins el punt que l’aventura li va estar a punt de costar-li la vida.(àudio)

Albert Naudín assenyala que “Maleïda 1882” és, al 50%, un documental i una pel·lícula de ficció. La presència de Lluís Soler “va donar l’opció de caracteritzar el documental”.(àudio)

“Maleïda 1882” forma part de VerdaguerPirineus.cat , un projecte cinematogràfic que continuarà amb “Pirineus 1883”. Aquesta segona pel·lícula ja es comença a rodar i recrearà  la gran travessa circular als Pirineus feta per Verdaguer i  que va acabar de donar origen a “Canigó”, el seu gran llibre de poemes.

Escolta l’entrevista a Albert Naudín, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Galeria d'Imatges

MaleïdaOK.jpg

Document Actions