Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Festival EVA porta narracions de qualitat per a tots els públics a Sant Pere Molanta

Gina Clotet captivava amb les seves històries xineses, en un acte fet dissabte a la Societat

dimarts 10 juny 2014

El Festival EVA de narració i tradició oral és garantia de qualitat. Les seves variades propostes les tenen. I Sant Pere Molanta ho va poder tornar a comprovar de nou aquest any, en la desena edició del Festival. Dissabte, dins de la penúltima jornada de l’EVA, una vuitantena de persones van poder gaudir dels contes xinesos que explicava Gina Clotet a la Societat Principal-Unió. Utilitzava tècniques japoneses del kamishibai, titelles i objectes. Però era la narració oral la protagonista,posada al servei d’explicar la història d’un pinzell màgic que donava vida als objectes que es pintaven si l’autor tenia bon cor. O bé la història de la fada Lian, una narració que té molts punts de contacte amb el conte del rei Mides. Gina Clotet va desplegar ofici, animant a interactuar i sent molt àgil a l’hora d’incorporar els comentaris del públic a la narració de la història. Ella mateix explicava que això era producte de les “moltes hores de vol” i ens destacava que les històries xineses explicades “atrapen”.(àudio)EVASPM2.jpg

Gina Clotet felicitava als organitzadors del Festival EVA per la iniciativa i indicava que era una forma de reivindicar que la narració oral “és tot un ofici”. Clotet també explicava que, malgrat el bombardeig audiovisual, els contes que s’expliquen de viva veu mantenen el seu atractiu.(àudio)

Jordina Biosca, directora del Festival EVA, recordava que a Olèrdola es programen propostes del Festival des dels seus inicis i ens valorava que en aquesta desena edició, el Festival havia experimentat un fort creixement.(àudio)

El Festival es va cloure el diumenge. A Olèrdola, el dissabte a mitjanit, també es va programar “Romans Augustos: Lívia i Mecenes”, a càrrec d’Assumpta Mercader i Carles Alcoy dins de la programació de la Trobada d’Olèrdola.

Escolta les entrevistes a Gina Clotet i Jordina Biosca, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions