Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els veïns de Sant Miquel decidiran el futur d'El Bosquet en un procés de participació

Així ho recordava el govern municipal divendres, en la primera de les xerrades per exposar el pressupost municipal

dilluns 06 novembre 2017

El Govern municipal d’Olèrdola preveu convocar abans d’acabar aquest mandat un procés de participació per a que els veïns de Sant Miquel decideixin què fer a la zona d’El Bosquet. El compromís el va recordar el mateix govern divendres al vespre, en la primera de les reunions informatives realitzades als nuclis del municipi per a exposar la proposta de pressupost de 2018. A més de detallar projectes per a Sant Miquel, la reunió va servir per a exposar el funcionament d’un pressupost municipal .Una de les principals idees que en aquest apartat es van transmetre és que per a poder presentar un pressupost equilibrat cal que els ingressos corrents que té l’Ajuntament vagin destinats a cobrir despeses corrents. Xavier Serramià, regidor d’Hisenda, també feia notar la recuperació de les xifres del pressupost municipal en els darrers anys . El 2010 el pressupost ascendia a  5’1 milions d’euros; va tocar fons el 2014 amb 3’8M i els tres darrers anys la tendència ha estat a la recuperació, arribant fins als 4’6 milions que es preveuen aprovar pel 2018. Aquesta tendència permet recuperar serveis que es van haver de reduir i fer un pressupost a mida de les necessitats d’Olèrdola.(àudio)Xerradespressupost2.JPG

Sobre la planificació d’El Bosquet Serramià indicava que es preveu convocar un concurs d’idees perquè empreses especialitzades facin propostes que després seran sotmeses a la votació dels veïns, en un procés que preveu incorporar un important component de participació per internat tal i com ja es va assajar en la tria del nom de la nova plaça de Sant Pere Molanta.(àudio)

El govern va explicar que amb una inversió total de 400.000 euros s’està licitant la reforma del cas antic del poble. També es va recordar la intervenció feta en l’entrada al Parc i es va assegurar que abans de finalitzar l’any s’ha de procedir a fer la neteja de la franja perimetral de seguretat per separar el nucli urbà del bosc. De les dades generals, es va subratllar que els impostos i taxes es congelen, introduint més bonificacions. A més de les ja aprovades en impostos, es preveu bonificar també el 90% de la taxa de recollida de brossa als majors de 65 anys que tinguin uns ingressos iguals o inferiors al Salari Mínim. També s’anunciava que no s’aplicaria quota per a poder tenir el servei de teleassistència.

L’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, assenyalava que el propòsit de les reunions segueix la línea de l’equip de govern de mostrar directament als ciutadans com es gestionen els recursos públics, “de forma transparent i oberta”.(àudio)

L’alcalde feia notar que les inversions, amb un import previst de 600.000 € pel 2018, busquen resoldre necessitats de la globalitat del municipi. Un dels exemples més clars són els 250 mil euros previstos pel canvi de lluminàries a tot el municipi. L’alcalde també posa l’accent en què l’increment del pressupost registrat en els darrers anys s’ha dedicat a reforçar serveis bàsics.(àudio)

La primera del les sessions informatives sobre el pressupost es feia divendres al local social Rossend Montané de Sant Miquel. Dissabte a la tarda va quedar anul.lada la sessió prevista a Can Trabal, per disponibilitat del local;  i per manca d'assistència es va haver d’ajornar la reunió que es preveia fer durant el matí a Daltmar.

Escolta les entrevistes realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola a Xavier Serramià i Lucas Ramírez, clicant aquí

Document Actions