Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern retreu falta d’iniciativa a l’oposició i diu que “només proposen quan són convocats”

Troben incongruent que votessin contra la congelació d’impostos, que també incorporava noves bonificacions
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor d'Hisenda
Xavier Serramià, portaveu del govern municipal i regidor d'Hisenda

dimecres 15 novembre 2017

A l’hora d’explicar el seu vot contrari als pressupostos de l’Ajuntament d’Olèrdola, un dels arguments recurrents utilitzats cada any per  l’oposició és el d’assenyalar que no han participat en l’elaboració de la proposta. Tant ERC com PDeCAT critiquen així el que entenen que és una manca de voluntat de participació per part del govern municipal d’Alternativa per Olèrdola. Però des del govern les coses es veuen ben diferents. En una entrevista al programa “Olèrdola Actualitat”, de Canal 20-Ràdio Olèrdola, el portaveu del govern municipal, Xavier Serramià , recordava la diversitat d’iniciatives impulsades pel govern per afavorir la participació ciutadana, que han inclòs darrerament l’audiència pública, les sessions informatives per exposar el pressupost municipal o bé les reunions veïnals per carrers que convoca l’alcalde.

Serramià considera que a Alternativa els hi avala els anys "d’elaboració de pressupostos de govern eficient” . El portaveu del govern municipal ha subratllat també la suposada falta d’iniciativa dels grups de l’oposició perquè “en cap moment, ni en taxes ni en impostos, no han fet una proposta si no els hem anat a buscar”. Així, Serramià assenyala que l’oposició “mai no es mouen per a fer una proposta” si no han estat convocats pel govern.(àudio)

Des del govern municipal també es considera incongruent el posicionament dels grups de l’oposició en les ordenances fiscals. Per Serramià, no s’entén que votessin en contra de l’aprovació inicial dels impostos pel 2018, quan es congelen i s’incorporen noves bonificacions.(àudio)

Xavier Serramià, que és també regidor d’Hisenda, feia notar que el nivell d’execució del pressupost d’aquest 2017 pujarà quan a l’Ajuntament li presentessin les factures de partides de serveis i inversions que ja s’han realitzat .(àudio)

A tall d’exemple, el regidor d’Hisenda indicava que la Mancomunitat encara no ha presentat factura de 400.000 € per la recollida d’escombreries. Tampoc han estat presentades les factures per a poder fer els corresponents abonaments en projectes d’envergadura, com el canvi de senyalitzacions a tot el municipi.

Escolta l'entrevista a Xavier Serramià, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí(1) i aquí (2)

Document Actions