Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern d’Olèrdola recorda que cal denunciar les incidències per poder reclamar a la Generalitat més recursos en Seguretat Ciutadana

Jordi Catasús, portaveu del govern, també ha fet una crida a participar en el procés per decidir el nom de la nova plaça de Moja
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal

dijous 16 febrer 2023

En matèria de seguretat ciutadana molt sovint les percepcions no s’adeqüen a la realitat de les dades registrades. Aquesta és una reflexió que amb freqüència es trasllada a l’opinió pública des dels Mossos d’Esquadra, el cos policial que a casa nostra  té les competències en aquest àmbit. En el cas d’Olèrdola, des del govern municipal s’ha indicat que quan es mantenen reunions extraordinàries amb els Mossos per successos que comuniquen els veïns, sovint “els mossos ens diuen que no en tenen constància”. Així ho ha manifestat el portaveu del govern municipal, Jordi Catasús, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Catasús recordava que setmanalment els Mossos reporten a l’Ajuntament el llistat d’infraccions i d’incidències al municipi. Des del govern municipal es recorda que és necessari denunciar per així poder tenir documentades  les incidències reals i , amb la força de les dades,  poder reclamar més recursos en Seguretat Ciutadana.(àudio)

Catasús recordava que aquest reclam de destinar més mitjans en seguretat ciutadana el comparteix el municipi amb la resta d’ajuntaments de la comarca i ha estat una qüestió també plantejada en el Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès.

Participació ciutadana

En un altre àmbit de coses, Catasús també valorava positivament que en només dos dies ja s’haguessin presentat una vintena de propostes diferents per a donar nom a la nova plaça de davant del consultori mèdic de Moja. Des del govern municipal s’anima a la ciutadana a participar-hi i s’apunta que les dades de participació podrien superar les que es van registrar en anteriors processos convocats per l’Ajuntament d’Olèrdola. Jordi Catasús no  descarta que “d’aquí un temps” es convoqui de nou processos de participació per decidir el destí d’una inversió al municipi. Amb tot, des del govern es recorda que és un tràmit molt llarg, com va quedar demostrat en l’actuació d’embelliment de les rotondes d’accés.(àudio)

Habitatge assequible

En matèria d’habitatge, Catasús confirmava que l’Ajuntament d’Olèrdola continuarà insistint en el seu propòsit de facilitar habitatge assequible en els  terrenys municipals de La Plana de Moja. Tot i que un estudi recent de l’Incasòl desaconsellava construir-hi habitatge de protecció oficial, Catasús indicava que l’alcalde continua treballant amb el suport de la Diputació, tal i com ell mateix exposava en el ple. El portaveu del govern municipal manifestava que “no ser una població gran en habitants no vol dir que no puguem tenir habitatge públic”.(àudio)

Durant l’entrevista Jordi Catasús també valorava que era una molt bona notícia pel municipi que una dona com Míriam Rivas es converteixi en la nova Jutgessa de Pau. També agraïa a Pere Soler els  25 anys de dedicació a la institució.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions