Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern d’Olèrdola reorganitzarà amb les entitats l’ús dels equipaments per impulsar l’activitat cultural

En el ple d’aquest dimarts l’alcalde, Lucas Ramírez, recordava que es compta amb més de 4.000 m2 d’espais municipals a disposició de les entitats
L'edifici de Correus es va reformar per acollir activitats d'entitats
L'edifici de Correus es va reformar per acollir activitats d'entitats

dijous 04 febrer 2021

 A preguntes de Junts per Olèrdola, el govern municipal explicava en el ple d’aquest dimarts que l’edifici de l’actual consultori mèdic de Moja s’enderrocarà  perquè és molt antic, requeriria d’una adequació profunda i no tindria moltes possibilitats d’ús. El govern recordava que s’ha projectat una nova plaça per donar continuïtat al nou consultori que ara s'està enllestint, davant el Centre Cívic La Xarxa. El regidor d’urbanisme, Juanma Samblás, ho exposava durant el ple.(àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, assenyalava que s’ha apostat per la reforma d’espais públics com la Torre de Moja, la Pellissa o l’edifici de Correus i es preveia tractar amb les entitats la reorganització dels usos dels equipaments. Ramírez indicava que el municipi disposa de suficients espais, amb més de 4.000 metres quadrats a disposició de les entitats culturals, segons recollia el Pla d’Equipaments.(àudio)

Per procedir a fer aquesta reorganització dels espais per a ús de les entitats, el govern municipal convocarà una reunió amb les entitats.(àudio)

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, el regidor de patrimoni, Pere Sadurní, anunciava la creació de 3 noves rutes de senderismes centrades en les barraques de pedra seca. Anna Boada, regidora de Sanitat, recordava el canvi de doctora i d’infermera als consultoris de Moja i de Sant Miquel. També subratllava que s’estaven solventant els problemes amb les línies telefòniques dels consultoris.

Mireia Mancera, regidora de medi natural, exposava que s’havien presentat 228 sol·licituds de bonificació per la taxa d’escombraries per ús continuat de la deixalleria, així com 37 per haver fet autocompostatge. Mancera també detallava que després de dos mesos de reforçar actuacions de neteja i de desratització, es donava per finalitzada les tasques per combatre la presència de rates a l’entorn de la zona de contenidors de Moja. També feia notar que, després de 3 mesos de treballs, havien acabat les tasques de poda en l’arbrat del municipi.

Mancera també donava a conèixer que el servei de jardineria al  municipi el continuava oferint l’actual empresa adjudicatària, després que la licitació del nou contracte fos suspensa cautelarment per un recurs presentat pel Gremi de Jardiners.

Jordi Catasús, regidor de l’àmbit de bon govern, recordava la publicació del PAM pel període 2020-23 i en la seva qualitat de regidor de comunicació anunciava que properament es procediria a la substitució de l’emissor de la ràdio municipal.

Juanma Samblás, regidor de serveis i urbanisme, exposava que les obres del camí de Sant Pere Molanta a Ferran es reprendrien aquesta setmana després dels treballs de soterrament de les línies elèctriques.. També detallava que s’havien signat les actes de replanteig per a que de manera immediata comencin les obres en les rotondes d’accés al municipi , així com l’arranjament de l’entrada del polígon de Sant Pere Molanta. Samblás també indicava que ja s’havia iniciat la redacció dels projectes de millora d’accessibilitat als pobles de Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel, i que s’havia iniciat l’estudi previ per desplegar la fibra òptica en barriades i masies.

L’alcalde, Lucas Ramírez, exposava que es farien visites presencials a les empreses del municipi per conèixer les dificultats que tenen i obtenir informació per definir actuacions de suport.

Precs i preguntes

En el torn de precs i preguntes, la regidora no adscrita, Marta Mestre es va interessar pel projecte 2030 definit en el pla de Turisme. Des del govern es va respondre que s’estava treballant en el Pla Estratègic, mantenint comunicació amb els agents implicats, tot confiant que podrien presentar en els propers mesos productes turístics nous.

A preguntes de Junts per Olèrdola, el govern exposava que es miraria de millorar l’encreuament a Moja del carrer Germandat amb el carrer Montserrat, amb el propòsit de fer respectar la senyalització. També s’explicava que es comprovaria l’estat del cablejat d’enllumenat en mal estat a la pista de Sant Miquel i es recordava que el calendari de vacunes de la COVID-19 depèn de la Generalitat. Igualment també s’apuntava que l’obra de l’edifici del nou consultori mèdic de Moja podria acabar aquest mes de febrer, restant després pendent només l’equipament.

Igualment es responia a JxO que no es va cedir el local de Sant Miquel per l’acte de lliurament de premis de l’Spartan Running perquè se seguien les mesures marcades per l’evolució de la pandèmia i “no era el més recomanable”, segons indicava Anna Boada.

També es recordava que en el projecte d’arranjaments dels camins municipals, s’inclou la millora de l’eix Rossend Montané en punts malmesos com el tram entre  Mas Rabassa i la Serreta.

Preguntat per JxO per dos recursos presentats al projecte de reparcel·lació de Can Trabal, el govern responia que no en tenia constància i indicava que les actuacions les realitzava la Junta amb assessorament jurídic.

El govern també confirmava que la Diputació realitzava un estudi de viabilitat per conèixer costos de manteniment i possible model d’explotació de l’equipament esportiu que es projecta fer al Bosquet. Dins d’aquest estudi, l’empresa redactora es posa en contacte amb les entitats per conèixer les seves opinions i necessitats.

Responent a JxO, s’explicava que el calendari del servei de guàrdies municipals era “el millor per optimitzar recursos i garantir el millor servei possible”. Des de JxO es posava l’accent en què no hi ha servei els diumenges durant tot l’any, ni tampoc dissabtes durant els mesos d’estiu. Jordi Catasús indicava que el calendari s’ajustava al que requereix la llei i es reforça la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, que és el cos que té competències en seguretat ciutadana.

A pregunta d’ERC, el govern municipal apuntava que una instal·lació de plaques fotovoltaiques que s’havia realitzat en zona agrícola per un propietari estava en tràmit d’”adaptar el projecte a les obres” fetes.

ERC també lamentava que no s’expliqués als grups els resultats de la convocatòria  extraordinària d’ajuts municipals a les empreses per a fer front a les conseqüències de la COVID, que només va beneficiar a 3 empreses i va suposar repartir un total de 1.200 €.

A pregunta d’ERC, el govern va assegurar que el PAM (Pla d'Actuació Municipal) s’havia treballat amb tota la plantilla de l’Ajuntament . També s’indicava que la senyalització d’elements patrimonials com les fonts està pendent d’acords amb la Diputació.

ERC també va considerar que s’actuava amb “opacitat” en el projecte Mir Geribert i feia notar que un treball de guió literari per un espectacle escènic, pagat  per un import de 2.552€, no estava inclòs en la planificació feta del projecte Mir Geribert. L’alcalde responia que eren projectes diferents, mentre que Fina Mascaró assenyalava que el pagament del guió estava vinculat a la partida del projecte Mir Geribert.

Com és habitual, des d’ERC s’aprofitava el ple per demanar el retorn dels exiliats i la llibertat dels presos polítics, tot recordant que “sortir en tercer grau no vol dir que siguin lliures”.

Document Actions