Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern d’Olèrdola treballa perquè sigui viable un avantprojecte de pavelló esportiu elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona

La proposta inicial d’equipaments al Bosquet es descarta per inviable i s’assenyala que caldrà augmentar els usos esportius del municipi per construir el pavelló ara plantejat
Aquest dimecres es realitzava una reunió informativa convocada per l'Ajuntament
Aquest dimecres es realitzava una reunió informativa convocada per l'Ajuntament

dijous 02 juny 2022

El govern municipal d’Olèrdola treballa per reunir les condicions necessàries i fer viable un avantprojecte de pavelló esportiu que ha elaborat un equip professional per encàrrec de la Diputació de Barcelona. Aquest equipament, de realitzar-se, es construiria en els terrenys municipals del camp de futbol El Bosquet de Sant Miquel, ara en desús. En una reunió informativa celebrada aquest dimecres a la tarda al Local Rossend Montané de Sant Miquel, l’alcalde, Lucas Ramírez, explicava que aquest avantprojecte el va encarregar l’Ajuntament d’Olèrdola després de constatar que un estudi de viabilitat previ, elaborat també per la Diputació,  desaconsellava per inviable el projecte d’equipaments per a la zona El Bosquet sorgit d’ un procés de participació convocat el març de 2019. El projecte guanyador llavors, amb el suport de 41 vots, contemplava l’adequació d’El Bosquet amb zones de jocs, de pícnic i barbacoes; així com la integració, en un nivell soterrat, d’un pavelló cobert i la realització d’una piscina exterior amb vistes al Parc d’Olèrdola.

De 6’7M a 2’5M d’inversió

L’estudi de viabilitat quantificava que aquest projecte suposaria una inversió de 6’7M d’euros, molt lluny dels 2’5M que s’estimen necessaris per a poder tirar endavant l’avantprojecte realitzat ara. Aquest avantprojecte descarta el soterrament del pavelló i no contempla la construcció d’una piscina. L’equipament es construiria en els terrenys del camp El Bosquet, amb mesures d’integració paisatgística. Vinculat al pavelló hi hauria un edifici auxiliar per a fer gimnàstica, zona lúdica, recepció i aparcament per a 80 cotxes.

Garantir que l’equipament tingui un ús elevat

El govern va exposar que des del 2019 no s’havia deixat de treballar “tenint clar que calia una base sòlida per fer una inversió tan important”. Amb tot, un dels principals reptes serà garantir que l’equipament tindrà un ús elevat, perquè els càlculs de la Diputació assenyalen que la instal·lació ara tindria un rendiment del 50% que comprometria la seva viabilitat. Un altre dels inconvenients és la falta d’instruments de l’Ajuntament en l’àmbit de la gestió d’equipaments esportius, essent necessari definir una estructura de gestió i d’activitats, com resumia l’alcalde durant la reunió. Lucas Ramírez també assenyalava que la instal·lació comportaria un cost de manteniment estimat en 70.000 €. Amb tots aquestes elements i tenint en compte els resultats del primer estudi de viabilitat i les dificultats que s’assenyalaven, l’Ajuntament va sol·licitar l’ajut de la Diputació per poder disposar d’un avantprojecte de pavelló que pogués estar dimensionat d’acord a la realitat del municipi. (àudio)

Amb la voluntat d’augmentar els usos esportius que garanteixin activitats suficients per a utilitzar el pavelló, des de la Regidoria d’Esports es mantenen contactes amb les entitats esportives i amb les escoles per incrementar el proper curs l’oferta d’activitats esportives a Olèrdola  perquè “falten més usuaris i usuàries”. Al municipi hi ha entitats consolidades “però hem de créixer molt més” i per això es planteja la possibilitat d’ofertar vòlei o handbol i posar preus competitius perquè l’esport estigui encara més present al municipi.

L’alcalde indicava que “hagués estat irresponsable” tirar endavant el projecte sorgit del procés de participació ciutadana sense estudiar-ne la seva viabilitat. Lucas Ramírez manifestava que es treballarà per fer possible l’avantprojecte de pavelló, tenint en compte, això sí, que no tindria sentit “generar més infraestructures que no s’utilitzessin”. (àudio)

L’alcalde indicava que cal ser  curosos amb l’ús dels recursos públics i tenir ben present que les administracions han de vetllar perquè les obres que es promoguin siguin viables.(àudio)

A preguntes dels veïns assistents a l’acte, el govern va aclarir que l’avantprojecte contempla  que l’ús de la instal·lació seria apte per a totes les disciplines esportives que es practiquen en pavellons coberts, per bé que en el cas de l’hoquei caldria considerar-ne el tipus de superfície. També s’indicava que s’avaluaria la possibilitat de fer una millora en El Bosquet i que es valoraria alguna possible acció de participació per recollir l’opinió de la ciutadania sobre aquest nou avantprojecte.

Escolta l’entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

 

Document Actions