Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal agraeix la col·laboració ciutadana i demana que es segueixin les recomanacions davant la vaga de la recollida d’escombraries

Jordi Catasús, portaveu del govern municipal, recorda que els ajuntaments tenen un marge molt limitat d’actuació en el conflicte
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal

dijous 27 octubre 2022

L’Ajuntament d’Olèrdola té delegades en la Mancomunitat Penedès-Garraf les competències del servei de recollida d’escombraries. Aquesta realitat, sumada a la necessitat de respectar el dret de vaga, fa que l’Ajuntament tingui un marge molt limitat d’actuació davant la vaga del servei de recollida porta a porta, que ja acumula 20 dies. Així ho ha volgut recordar el portaveu del govern municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola, Jordi Catasús, en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola. Catasús manifestava la voluntat de l’Ajuntament de que empresa i treballadors “arribin a un acord” de manera immediata per així resoldre el conflicte. El govern és conscient que és una problemàtica que afecta un servei bàsic, però apuntava que des de les administracions no es poden emprendre accions que vulnerin el dret de vaga.(àudio)

L’alcalde, Lucas Ramírez, està en contacte permanent amb els alcaldes dels altres quatre municipis afectats i amb la Mancomunitat per seguir l’evolució del conflicte. S’està vetllant perquè es compleixin els serveis mínims decretats, per bé que Catasús ha precisat que “això no vol dir que tot sigui correcte”.  De fet, la mateixa Mancomunitat ja anunciava l’obertura d’un expedient sancionador a l’empresa adjudicatària per incompliment dels serveis mínims.

Catasús exposava que durant aquests dies el govern ha rebut diferents propostes per afrontar la vaga. El govern insisteix en assenyalar que “l’Ajuntament no pot recollir la brossa”.(àudio)

Des del govern indiquen que la resolució del conflicte passa per l’entesa entre empresa i treballadors. El govern municipal d’Olèrdola també agraeix la col·laboració ciutadana i demana que es segueixen les recomanacions.(àudio)

 Escolta l'entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions