Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En els pressupostos de l'Ajuntament de 2013 s'haurà de fer un nou “esforç d’equilibri”

Malgrat la rebaixa d’ingressos, es preveu garantir el manteniment dels serveis que presta l’Ajuntament
Els pressupostos es preveuen aprovar abans de Nadal
Els pressupostos es preveuen aprovar abans de Nadal

divendres 23 novembre 2012


Tal i com ha estat la pràctica habitual dels darrers anys, el govern municipal preveu traslladar al ple de l’Ajuntament d’Olèrdola una proposta de pressupostos per l’any que ve abans de Nadal. Per a fer-ho possible, durant aquests dies l’equip de govern està elaborant la proposta tenint ben presents les previsions d’ingressos contemplades en les ordenances fiscals, ja aprovades aquest mes de novembre, així com les transferències que puguin provenir d’altres administracions, cada cop més reduïdes.

Amb aquests condicionants, Josep Tort, alcalde d’Olèrdola, anuncia que en els pressupostos de 2013 caldrà fer un nou “esforç d’equilibri”, amb l’objectiu de mantenir els serveis que des de l’Ajuntament es presenten als ciutadans. (àudio)

L’alcalde ha recordat que l’Ajuntament en els darrers anys ha tractat d’aplicar mesures d’estalvi i racionalització de la despesa en els subministraments d’aigua, l’enllumenat públic o en la jardineria dels espais públics. En alguns casos, les previsions de reducció de despeses han estat difícils de complir perquè durant l’any l’Estat ha aplicat increments de costos sobrevinguts, com pot ser el cas aquest 2012 de les tarifes de la llum o l’IVA.

Davant l’increment de dificultats que pateixen la majoria de ciutadans a causa de mesures dels governs estatal i autonòmic, el govern municipal s’ha fixat el propòsit de no augmentar amb la seva acció aquesta pressió fiscal. Així considera l’alcalde que va quedar ben clar amb la mesura de rebaixar l’IBI un 4% en les ordenances fiscals del 2013. Josep Tort indica que volen mantenir aquest criteri de no gravar més al ciutadà, encara que això pugui suposar renunciar a alguna inversió.(àudio)

L’endarreriment acumulat en la convocatòria del PUOSC de la Generalitat i de Xarxa de Barcelona de la Diputació, s’ha vist agreujat per la convocatòria d’eleccions anticipades al Parlament de Catalunya, segons valora Tort.

Aquests són els dos programes de subvencions principals de que disposen els municipis per a obtenir finançament per a fer inversions. L’alcalde creu que per a que es facin realitat aquests programes “s’ha perdut un any més”. Josep Tort defensa que les administracions juguin un paper actiu en la reactivació econòmica i creu que els ajuntaments han de realitzar inversió, d’acord amb les seves possibilitats, perquè així també es contribueix a generar llocs de treball i a donar activitat a les empreses. (àudio)

L’alcalde confirmava que el govern municipal treballa per a que els pressupostos de l’any que ve s’aprovin durant la setmana anterior a Nadal.

Document Actions