Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal anuncia que vol aplicar una nova estructura “transversal” d’organització del personal quan finalitzin les obres de reforma de l’edifici de l’Ajuntament

Així es va indicar en el darrer ple, durant el debat que va comportar l’aprovació d’una modificació parcial de la Relació de Llocs de Treball
La seu de l'Ajuntament està temporalment al Centre Cívic La Xarxa mentre durin les obres a l'edifici consistorial
La seu de l'Ajuntament està temporalment al Centre Cívic La Xarxa mentre durin les obres a l'edifici consistorial

dilluns 23 novembre 2020

 

Durant el ple extraordinari de l’Ajuntament d’Olèrdola celebrat la setmana passada, el govern municipal va confirmar la seva voluntat d’aplicar una nova estructura “transversal” d’organització del personal quan finalitzin les obres de reforma de l’edifici consistorial. El regidor dels àmbits de bon govern i recursos de l’Ajuntament d’Olèrdola, Jordi Catasús, assenyalava que aquesta nova organització es vol “que sigui molt transversal” i no “de llocs especialitzats”. Per a fer-ho es va avançar que un dels criteris seria  “que cada treballador pugui fer tot allò que li és propi dins la seva categoria”.(àudio)

L’anunci es realitzava durant el debat del punt que va comportar l’aprovació d’una modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament. Catasús exposava que la modificació corregia una “petita anomalia” detectada en un informe sobre la gestió global de la plantilla demanat a la Diputació de Barcelona. La modificació suposa igualar els Complements Específics de les categories d’auxiliar administratiu i d’administratiu. També preveu l’extinció de places en el cas que auxiliars administratius i administratius deixin d’ocupar-les  si assoleixen les promocions internes per pujar de categoria que es preveuen convocar properament.

La regidora no adscrita, Marta Mestre, votava a favor de la modificació amb aquesta perspectiva de millorar l’organització del nou ajuntament per treballar transversalment.(àudio)

Des del PSC-Units, Joan López no posava en dubte la necessitat d’aquestes modificacions però lamentava com s’havien presentat als treballadors. Tot i reconèixer que hi havia millores per algunes de les treballadores, votava no “perquè les modificacions han de ser més profundes i consensuades”.(àudio)

Mari Carme Villanueva, regidora de Junts per Olèrdola, exposava que s’abstindria en aquest punt i recordava que la Diputació ja havia fet per l’Ajuntament altres estudis de personal, però “ara sembla ser que a aquest li feu cas”.(àudio)

La regidora portaveu d’ERC, Fina Mascaró, assenyalava que els hi semblava bé adequar categories a les feines que es fan. També manifestava que  hagués estat bé que l’oposició hagués pogut llegir l’estudi de la Diputació.  Partint de les manifestacions de l’informe del regidor en què es recollia que l’estudi de la Diputació recomanava no fer la valoració de llocs de treball a la plantilla, Mascaró manifestava que no entenia per què “no es volia fer” aquesta valoració després de 5 anys reclamant-ho i dient que es faria.

Respecte a la “transversalitat” Mascaró assenyalava que “no veuen “ aquesta manera d’organitzar si això suposa que un treballador hagi de fer  qualsevol feina dins de la seva categoria en qualsevol departament. (àudio)

Mascaró va preguntar si aquesta nova organització s’havia tractat en Comissió Paritària amb els treballadors perquè entén que hauran “de dir alguna cosa”. Va demanar que quan es tracés, es faci arribar l’acta de la reunió amb les conclusions. ERC precisava que el seu vot era favorable perquè estaven d’acord en la proposta concreta de modificació de la RLT que es portava a  aprovació.

El regidor de bon govern i recursos de l’Ajuntament, Jordi Catasús, va anunciar que tenien previst reunir-se amb tots els portaveus dels grups per tractar l’informe de la Diputació. També va aclarir que en la Comissió Paritària amb els representants dels treballadors es va tractar més àmpliament de la proposta que es portava a aprovació, afegint que “com que aquest estudi parla d’altres punts hi ha el compromís que en seguirem parlant en els propers dies”.

Sobre la valoració de llocs de treball, Catasús indicava que l’estudi de la Diputació conclou que hi ha pocs fets a corregir “motiu pel qual desaconsella fer la valoració de Llocs de Treball”. Catasús destacava que el govern s’ha de “regir per un informe tècnic” i expressava la confiança “en la feina tècnica que s’ha fet” des de la Diputació.

Document Actions