Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal assenyala que és “inviable” recuperar la gestió directa de les llars d’infants

La regidora Eva Ruiz recorda que l’Estat no permet als ajuntaments ampliar la despesa de personal
Eva Ruiz, regidora d'escoles bressol de l'Ajuntament d'Olèrdola
Eva Ruiz, regidora d'escoles bressol de l'Ajuntament d'Olèrdola

dimecres 17 febrer 2016

Que l’Ajuntament recuperi la gestió directa de les escoles bressol municipals és “inviable” i suposaria incomplir l’obligació legal de mantenir el capítol pressupostari de personal sense ampliar. Així ho ha manifestat Eva Ruiz, regidora de llars d’infants de l’Ajuntament d’Olèrdola, que ha afegit que l’estructura de l’Ajuntament no està preparada per assumir directament de nou la gestió quotidiana de les escoles bressol.(àudio)

Dijous el govern municipal convocava una comissió de treball amb l’oposició amb el propòsit de tractar les bases del nou plec de clàusules per la gestió del servei. CiU i ERC són partidaris de que l’Ajuntament recuperi la gestió, però des del govern es té el propòsit de millorar les bases per garantir la continuïtat del servei. Eva Ruiz ha indicat que l’actual empresa adjudicatària ha presentat tard alguna documentació, però no se li ha acabat sancionant perquè havia finalment respost als requeriments.(àudio)

La regidora de llars d’infants ha acusat a l’oposició de fer “alarmisme” i de “tergiversar” informes municipals. Ruiz assenyala que, a diferència del que s’havia exposat per part de l’oposició, totes les treballadores han estat sempre donades d’alta de la seguretat social. També ha precisat que els suposats “materials tòxics” que hi havia a la llar es reduïen a la presència d’un pot d’insecticida, retirat immediatament,  en una dependència de serveis fora de l’abast dels infants. (àudio)

Ruiz també ha recordat que el pla de seguret de l’escola bressol Gotims de Moja el va fer l’Ajuntament d’Olèrdola i encara està vigent. L’escola bressol El Pàmpol està en funcionament dins de les instal·lacions de l’escola Rossend Montané de Sant Pere Molanta i el seu pla de seguretat és el del centre que l’acull.

El govern municipal ha subratllat la seva predisposició a resoldre qualsevol dubte que pugin plantejar les famílies i a oferir les informacions que calguin directament i amb transparència. Eva Ruiz considerava que aquesta voluntat d’atendre suggeriments de millora ha de ser compatible amb la necessitat de procedir a la tramitació de les noves bases del concurs per tal garantir la continuïtat del servei i la seva correcta gestió pel proper curs.

Document Actions