Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal assenyala que les obres de reurbanització del carrer Manel Crespo compleixen amb la normativa d’accessibilitat

L’alcalde, Lucas Ramírez, desmenteix JxO i aclareix que la pendent als guals d’accés al carrer s’explica perquè els vianants tenen prioritat per sobre dels vehicles
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola
Lucas Ramírez, alcalde d'Olèrdola

divendres 03 març 2023

El govern municipal d’Olèrdola ha sortit al pas de les declaracions efectuades la setmana passada per la regidora de Junts per Olèrdola, Mari Carme Villanueva, i ha assenyalat que les obres de reurbanització del carrer Mossèn Manel Crespo de Sant Pere Molanta compleixen amb la normativa d’acessibilitat. Així ho ha indicat l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, que desmentia així les manifestacions de JxO, segons les quals les obres estaven mal fetes perquè les pendents en l’accés al carrer tindrien desnivells superiors als que permetria la normativa.

Ramírez ha negat les acusacions i ha subratllat que el projecte “compleix tota la normativa d’accessibilitat”, tenint en compte l’adaptació necessària a una  realitat prèvia a les obres com és la d’intervenir en un carrer centenari. Ramírez recordava que abans d’aprovar-se i d’executar-se, un projecte com el de reurbanització del carrer Manel Crespo ha comptat amb els visats d’arquitectes tècnics col·legiats i ha estat aprovat per òrgans municipals, comptant amb el vist-i-plau dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament.(àudio)

Davant les manifestacions de Junts, l’alcalde d’Olèrdola ha aclarit que la pendent al carrer compleix la normativa i el 12% de desnivell dels guals d’entrada als vehicles s’explica perquè el carrer és de “prioritat invertida”, passant així a tenir els vianants prioritat per sobre dels vehicles. L’alcalde recorda que en aplicació d’aquest criteri de prioritat s’implementa una pendent que obligui als vehicles a reduir la velocitat fins a aturar-se . (àudio)

Lucas Ramírez també ha indicat que la instància amb la queixa sobre les obres del carrer havia estat presentada per un veí de Moja, Jordi Álvarez, que forma part de Junts per Olèrdola. Per això considera que cal entendre que la instància es presentaria en nom d’aquesta formació. Ramírez manifestava estar sorprès que aquest grup municipal digui ara que les obres no compleixen la normativa, quan el 2014 es va aprovar el pla d’accessibilitat del municipi i després s’aprovava el projecte de les obres, sense que JxO presentés llavors cap al·legació. Després de gairebé 3 anys d’aprovar-se el projecte de les obres, Ramírez considera que “no tenen cap mena de sentit” ara aquestes queixes i entenia que Junts “s’ho ha de fer mirar”. (àudio)

L’alcalde també ha confirmat que la instància havia estat resposta per l’Ajuntament en data de 20 de febrer, dins del termini i abans de que s’haguessin fet públiques les manifestacions de Junts sobre les obres.

Escolta l'entrevista a Lucas Ramírez, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions