Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal confia que la congelació d’impostos també podrà continuar el 2019

En la xerrada a Moja d’exposició del pressupost s’informa que s’està estudiant la renovació del casc antic del poble
Imatge de la xerrada feta a Moja el divendres
Imatge de la xerrada feta a Moja el divendres

dilluns 20 novembre 2017

El govern municipal de l’Ajuntament d’Olèrdola confia que es podran mantenir congelats impostos i taxes també el 2019. Així ho indicarien les previsions d’ingressos i de despeses que conformen el pressupost municipal pel 2018, aprovat en el darrer ple de l’Ajuntament d’Olèrdola i que incorpora com un dels trets més destacats aquesta congelació de la pressió fiscal. La base del 2018 permet que es pugui anunciar  aquesta voluntat política d’acabar el present  mandat municipal, l’any 2019, sense apujar la càrrega fiscal als olerdolencs. Així es va posar de manifest durant la xerrada d’exposició del pressupost municipal que divendres es feia al Centre Cívic La Xarxa de Moja. A pregunta d’un dels veïns assistents, el regidor d’Hisenda, Xavier Serramià, posava de manifest que “la recuperació econòmica molta gent no la nota i per això no s’ha de posar més pressió fiscal”. Serramià subratlla que no congelar impostos és una “declaració d’intencions” pel 2019 i caldrà esperar a examinar com evoluciona el pressupost de 2018, però  és voluntat de govern mantenir taxes i impostos congelats.(àudio)XerradaMoja2.JPG

En la xerrada també es va detallar la nova partida de 25.000  euros prevista per a encarregar a empreses externes auditories sobre el control de les despeses i ingressos. Serramià indica que aquest control financer respon al compliment de la llei però “és també un pas més endavant que fa l’Ajuntament en transparència”.(àudio)

L’alcalde , Lucas Ramírez, subratllava que reunions com les que s’estan convocant aquestes setmanes per exposar el pressupost de l’Ajuntament  busquen donar a conèixer en què es dediquen els recursos. Per Ramírez, el propòsit és que els vesins “es mirin l’Ajuntament amb uns altres ulls”, amb més coneixement de causa, tot recordant que “tothom té dret a conèixer i participar en els afers públics.(àudio)

Una de les dades que l’alcalde facilita durant les xerrades és que el 80% dels pressupost va destinat a “despesa estructural”, dedicada a personal i a pagar serveis i manteniments. L’alcalde posa en valor que, tenint en compte les característiques del municipi,  es mantenen molts serveis amb equilibri pressupostari en un municipi que compta amb 3.500 habitants repartits en 5 nuclis, barriades i masies disseminades. L’alcalde posa l’accent en què el 2018 l’Ajuntament garantirà aquestes despeses estructurals i també podrà dedicar 400.000 euros en subvencions i gairebé 600.00 euros en inversions reals.(àudio)

Durant la xerrada a Moja, es va recordar diferents inversions que beneficies directament el poble i que s’estaven executant, com el carril bici i de vianants que es realitza per connectar Moja i Vilafranca.Encara en fase d’estudi, es preveu planificar la renovació del casc antic. Sí que s’ha valorat que per a fer front a la renovació de les places de l’Ametller i la Rambla Pau Casals, caldrà invertir 200.000 euros que encara no contempla el pressupost de l’Ajuntament. També es treballa per buscar la millor solució per a fer un itinerari segur que connecti el cas de Moja amb la Muntanyeta, passant pel cementiri.

Escolta les entrevistes a Xavier Serramià i a Lucas Ramírez, realitzades per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions