Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern defensa que actua amb previsió i recorda que mai ha demanat crèdits de tresoreria

El regidor d'hisenda, Artur Santacana, indica que es redueix el capítol de personal per evitar apujar impostos
Artur Santacana, regidor d'hisenda
Artur Santacana, regidor d'hisenda

dijous 07 febrer 2013

 

L’Ajuntament d’Olèrdola ha fet la previsió correcte d’insolvències i la prova és que no ha hagut de demanar cap crèdit de tresoreria per a pagar nòmines o proveïdors, com sí que han hagut de fer altres administracions. Així ho ha recordat el regidor d’hisenda de l’Ajuntament d’Olèrdola, Artur Santacana, que ha replicat d’aquesta manera la reiterada acusació de manca de previsió que ha llençat al govern municipal el grup  de CiU.

En el ple d’aprovació dels pressupostos del 2013, el grup municipal  de CiU va considerar que la baixada de recaptació era fruit d’aquesta suposada manca de previsió. Santacana ha assenyalat que altres administracions, com el Consell Comarcal, han hagut de demanar crèdits per pagar nòmines i proveïdors, però a Olèrdola no ha calgut recorre a aquesta mesura amb l’actual govern municipal.(àudio)

Santacana també ha indicat que amortitzar places de personal és una decisió difícil que no agrada prendre, però ha defensat que cal adoptar decisions d’aquest tipus per a evitar apujar els impostos als ciutadans. (àudio)

Valorant altres aspectes tractats en el debat d’aprovació del pressupost d’aquest 2013, Artur Santacana també ha exposat que el govern municipal és partidari de ser cada cop més autosuficients en el finançament de les inversions i ser estrictes en fer les que es puguin pagar. També ha fet notar que en l’aprovació inicial del pressupost, el capítol d’inversions sempre és reduït i al llarg de l’any es va incrementant a partir del romanent o de finançament afectat. Com a exemple recordava que , malgrat ser un any difícil i no comptar amb finançament extern, l’Ajuntament va poder realitzar el 2012 prop de 400 mil euros d’inversions amb fons propis.(àudio)

El regidor d’hisenda també ha subratllat que des de l’Ajuntament , en l’actual context de baixada d’ingressos, s’adequa l’estructura municipal per a mantenir-la però fent que als ciutadans no li suposi un sobreesforç viure a Olèrdola.

Escolta l'entrevista a Artur Santacana, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola,clicant aquí

 

Document Actions