Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal defensa que el barri de Pere Pau de Sant Pere Molanta passi a ser d’Olèrdola

Jordi Catasús, portaveu del govern municipal, recorda que és una reclamació històrica i confia que es pugui negociar l’alteració del terme amb Vilafranca
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal

dijous 10 març 2022

 El barri de Pere Pau hauria de ser d’Olèrdola. Amb aquesta claredat s’ha expressat en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola el portaveu del govern municipal d’Olèrdola, Jordi Catasús. Catasús ha recordat que la reclamació dels veïns de formar part d’Olèrdola és “una reivindicació històrica” que han defensat des de l’Ajuntament governs de diferents colors polítics. (àudio)

Des del govern  s’ha assenyalat que estan “remant en la mateixa direcció” que els veïns. I és que, tal i com ha assenyalat Catasús, l’Ajuntament d’Olèrdola ha vinculat la recent delimitació del terme municipal amb Vilafranca a l’obertura d’un expedient d’alteració pròpiament dels termes municipals. Catasús considera que en aquest procés d’alteració es podrien corregir altres anomalies territorials. (àudio)

Els carrers Font del Bosc, Pere Pau i la part del carrer Sant Roc que pertany a Vilafranca estan integrats dins la trama urbana de Sant Pere Molanta. Catasús ha recordat que els veïns del barri de Pere Pau han format part de la vida social i cultural de poble, assumint tasques de responsabilitat en l’organització d’activitats per al conjunt del poble.

L’Ajuntament s’ha posat a disposició dels veïns per facilitar-los la informació que considerin pertinent. Tot i assenyalar que és una reclamació que ve de molt lluny, Catasús també ha volgut posar de manifest que ara la situació no és la mateixa que en altres moments en què s’ha posat sobre la taula la problemàtica i les persones que hi ha al capdavant dels dos ajuntaments també són diferents. Catasús espera que es pugui negociar amb l’Ajuntament de Vilafranca i s’arribi a una solució que satisfaci les aspiracions dels dos municipis.

Pista de Sant Pere Molanta

En un altre àmbit de coses, el portaveu del govern municipal exposava que estan treballant perquè el cobriment de la pista de Sant Pere Molanta sigui una realitat. Recordem que el Departament d’Educació va emetre un informe tècnic en què desestimava el projecte presentat per fer la coberta. Catasús definia que el cobriment és una mesura justa i necessària però advertia que la solució no seria ràpida. El portaveu del govern assenyalava que s’avaluen totes les opcions , però apuntava que la possibilitat de reduir la superfície de la coberta no és veu gaire viable pels seus condicionants tècnics.(àudio)

MAT i guerra a Ucraïna

Durant l’entrevista Jordi Catasús exposava que l’Ajuntament està valorant tota la informació sobre la continuïtat del projecte de MAT, que afectaria Olèrdola amb 5 torres més. En aquest sentit el portaveu del govern emfatitzava que “hem demostrat sobradament la nostra oposició a aquest projecte que destrueix el territori”.

Sobre la guerra a Ucraïna, Catasús recordava el posicionament contrari de tot el consistori a l’agressió de Rúsia a Ucraïna. A més de fer pública la condemna, l’Ajuntament es coordina amb el Consell Comarcal i el Fons Català de Cooperació per contribuir a l’ajuda de les persones afectades per la guerra, amb el propòsit de que aquest suport sigui “el més eficient i eficaç possible” . A la web municipal ja s’han difós informacions de “tot allò que podem fer des d’aquí”.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí.

Document Actions