Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal destaca la predisposició de la gran majoria de la població en l’aplicació del porta a porta

En el ple de la setmana passada també es va aprovar per unanimitat una moció en defensa dels Jutjats de Pau

dimecres 10 agost 2022

En els debats del ple de l’Ajuntament d’Olèrdola de la setmana passada  va aparèixer el porta a porta en diverses ocasions. Aplicat a tot el municipi des del passat 5 de juliol, en les intervencions es va posar de manifest el suport del conjunt del consistori a aquest model de recollida selectiva, per bé que des de l'oposició van aparèixer discrepàncies sobre els mitjans, els ritmes i les mancances amb les que s’hauria implantat.

La regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera, va donar a conèixer que des de l’inici del porta a porta a tot el municipi i fins llavors  s’havien rebut 142 incidències, i a totes s’havia donat resposta. Des del govern municipal es treballa perquè l’Oficina d’Atenció del porta a porta “sigui mòbil” . Mancera també va subratllar la bona predisposició general de la gran majoria de la població, especialment en els indrets on s’estrenava el porta a porta com a les urbanitzacions, barriades i disseminats. Mancera assegurava que s’estaven rebent moltes  més “alabances” que comentaris detractors. La regidora de Medi Natural va indicar que una de les incidències “que més sobta” és que 2 àrees d’emergència s’havien convertit en  “petits abocadors”. Mancera va assenyalar que l’acumulació s’havia generat pels abocaments d’empreses i que aquesta imatge “anirà minvant”.

La regidora va indicar que encara era aviat per valorar dades de participació perquè podrien donar resultats esbiaixats. Sí que avançava que “per seguretat” i relacionat amb la presència de porcs senglars, es podria canviar els horaris de recollida a masies, barriades i urbanitzacions i passar-los a fer en horari diürn.

El regidor del PSC, Jordi Pardo, feia notar en el ple la incidència per l’absència de penjadors dels contenidors que evitessin l’acció dels porcs senglars.(àudio)

Marta Mestre, regidora no adscrita, manifestava en una entrevista a la ràdio municipal el seu recolzament al porta a porta i demanava paciència. Mestre també declarava haver-se sentit exclosa quan en el ple l’alcalde es va referir al suport de grups de l’oposició al porta a porta, sense haver-la esmentat.(àudio)

Des de Junts per Olèrdola, la regidora Mari Carme Villanueva indicava que hi havia veïns que no feien la recollida perquè s’havien esgotat els cubells. També indicava que el seu grup havia publicat a xarxes socials imatges amb les zones d’emergències saturades i resumia que el porta a porta s’havia implantat “amb moltes mancances”.(àudio)

La portaveu del grup d’ERC, Fina Mascaró, també manifestava que tenia constància de persones que no tenien cubells de recollida. També feia notar que des de l’oposició també es fa pedagogia en positiu del porta a porta i manifestava que a l’APP per mòbil no està activat l’apartat del que genera cadascú. Per ERC, la ciutadania encara no té totes les eines.(àudio)

Responent a preguntes dels grups, Mireia Mancera explicava que llavors encara no havien arribat els penjadors de contenidors i que la retirada dels contenidors antics els havia fet l’empresa adjudicatària, per bé que des de l’Ajuntament s’havia fet una preselecció dels contenidors que es poden utilitzar. També reconeixia que “van tard” en les àrees d’emergències i recordava que el servei es presta a través d’una licitació que afecta a 5 municipis i la Mancomunitat. També indicava que els comerços s’havien relaxat en la recollida de cubells.

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, considerava que no havien faltat les eines o la informació i sí apuntava que hi havia una part de la població reticent al canvi, per bé que subratllava que la gran part de la ciutadania s’havia adaptat al sistema de recollida. (àudio)

El ple va comportar l’aprovació per unanimitat d’una moció que rebutja l’eliminació dels Jutjats de Pau.

Informacions de les regidories

En l’apartat d’informacions de les diferents regidories, el regidor de patrimoni, Pere Sadurní, explicava que fins llavors i des de la inauguració el 16 de juliol havien visitat la Torre de Moja 300 persones, incloent visitants del Maresme i del Vallès. També anunciava que Olèrdola participaria en les Jornades Europees del Patrimoni amb visites a la Torre el 9 d’octubre i que el 4 de setembre es faria l’activitat “Roma a Olèrdola”.

Anna Boada, regidora de cultura, explicava la programació de les Festes Majors del municipi i que a la Torre es pot veure fins el 25 de setembre una intervenció de Fèlix Plantalech. També exposava que a través del Fons Català de Cooperació es destinaven 5.000 € per un projecte de suport a Ucraïna. També va explicar el projecte compartit per les dues escoles d’Olèrdola contra la violència masclista, que va incloure elaborar un logotip i repartir samarretes a les dues escoles. Aquesta samarreta també es va regalar en el ple a totes les regidores i regidors.

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, explicava que havien finalitzat les obres de la nova plaça del consultori de Moja i que es licitava el manteniment dels edificis municipals. També explicava que amb el Departament existien discrepàncies sobre els projectes d’instal·lar en les dues escoles plaques fotovoltaiques.

Mireia Mancera, regidora de Medi Natural, indicava que els treballs de neteja de les franges perimetrals s’havien reprès a Can Trabal i seguien a Daltmar, quedant pendent Sant Miquel a causa dels efectes de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa.

Lucas Ramírez, alcalde d’Olèrdola, confirmava que s’havia enviat als adjudicataris de la zona esportiva de Daltmar un requeriment perquè complissin el contracte. També confirmava que està en procés d’adjudicació la gestió del Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol

Precs i preguntes

A preguntes del PSC, l’alcalde precisava que el requeriment per la zona esportiva de Daltmar inclou el manteniment de la piscina.

Junts per Olèrdola preguntava sobre una instància presentada per veïns sobre la problemàtica de velocitats a la Rambla Catalunya. A preguntes d’ERC sobre el Pla de Mobilitat, l’alcalde explicava que calia acabar de verificar els fluxos de circulació per veure que els canvis siguin satisfactoris i que es farien controls a la Plana per evitar les “curses de cotxes” que denunciava ERC. ERC també demanava que es cuidés al teixit associatiu i que l’Ajuntament no demanés els interessos de demora en el retorn de subvencions per actes que no s’havien fet a causa de la COVID. L’alcalde explicava que aquests retorns estaven reglamentats, seguint el que marca la llei de subvencions. D’altra banda, des d’ERC es va indicar que l’alcalde va començar a treballar en una empresa privada l’1 d’abril, durant dos mesos, i que ho hagués pogut comunicar en el ple del 4 d’abril o bé convocar un ple extraordinari. ERC destacava que les servidores i servidors públics han de donar exemple i va reclamar que l’alcalde retornés la part proporcional del seu sou d’alcalde corresponent als dos mesos que va treballar també a l’empresa privada. Ramírez va indicar que retornaria aquests diners si hagués baixat la seva dedicació a l’Ajuntament, però “en aquests dos mesos he complert amb la meva jornada laboral de dedicació a l’Ajuntament d’Olèrdola.”

Document Actions