Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal d'Olèrdola elabora un pressupost pel 2013 de 4M d’euros

Malgrat el descens d’ingressos, l’alcalde considera que s’ha pogut fer una proposta equilibrada

divendres 21 desembre 2012

 

 

Segons la proposta elaborada pel govern municipal d’Olèrdola, l’Ajuntament tindrà el 2013 un pressupost de 4 milions 50 mil euros. El divendres de la setmana que ve, 28 de desembre, aquesta proposta serà traslladada per a la seva aprovació al ple ordinari convocat a l’Ajuntament d’Olèrdola, segons confirmava el mateix alcalde, Josep Tort.

En xifres absolutes, si es comparen les dades de les aprovacions inicials dels pressupostos, el 2013 se seguiria la tendència a la baixa marcada ja en els dos darrers exercicis. Així, el pressupost aprovat inicialment pel  2012, ara fa un any, incorporava 300 mil euros més de previsions que la proposta que es contempla aprovar divendres que ve. El del 2012, a la seva vegada, ja representava un 10% de disminució respecte el pressupost aprovat el 2011.

Dels seus continguts, l’alcalde subratllava l’absència d’inversions degut a que encara no han estat convocats els programes de suport als municipis: el PUOSC de la Generalitat; els Fons FEDER, cofinançats per la Unió Europea; i el programa de subvencions de la Diputació. L’alcalde explicava que, en el moment en què es produeixin les convocatòries, es procediria a fer les modificacions oportunes del pressupost municipal per a incloure les inversions que se sol·licitin a aquests programes d’ajut.(àudio)

Josep Tort també recordava que s’han abaixat impostos i això ha comportat ajustar les despeses bàsiques de l’Ajuntament. L’alcalde assenyala que “hi ha menys capacitat d’ingressos i això provoca fer un major esforç” però es mostra convençut que la proposta de pressupost és “l’adequada i necessària per passar el 2013”. (àudio)

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, amb la previsió d’aprovar el pressupost municipal pel 2013, s’ha convocat divendres de la setmana que ve, 28 de desembre, a dos quarts de dues del migdia.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions