Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal exposa al local Rossend Montané els projectes per completar l’accessibilitat a Sant Miquel

Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, anuncia que els projectes es podrien aprovar en el ple d’abril o en el primer del proper mandat

dijous 16 març 2023

L’aprovació dels projectes per completar l’accessibilitat als carrers del poble de Sant Miquel d’Olèrdola és imminent. Ja estan redactats i ara es troben en fase de revisió per part dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament. Així ho ha assenyalat Juanma Samblás, regidor d’urbanisme, que aquest dimecres al vespre explicava al local social Rossend Montané l’estat d’aquests projectes en una reunió oberta a la ciutadania. Samblás ha indicat que en iniciar el present mandat municipal el govern de l’Ajuntament d’Olèrdola preveia que els projectes d’accessibilitat “serien l’eix vertebrador” en matèria urbanística de l’Ajuntament. Però aquest propòsit es va veure condicionat i les redaccions es van acabar endarrerint per factors imprevistos, especialment per la irrupció de la pandèmia.

Samblás anuncia que els projectes d’accessibilitat de Sant Miquel podrien aprovar-se en el ple del proper mes d’abril o bé en el primer plenari del proper mandat municipal.(àudio)

Fa quatre anys es va completar la primera fase dels projectes d’accessibilitat en carrers de Sant Miquel, incloent el principi del carrer Major, la plaça Berenguer III, i els carrers Anselm Clavé i de la Font. Els projectes que estan a punt de ser aprovats s’agrupen en dues parts. Una integraria els carrers Plana Rodona, Moliné i el tram de davant de l’ajuntament a l’Avinguda Catalunya. En una segona part l’actuació incidiria en el carrer Moreneta, davant de l’església, i en el carrer Tarradellas. Les obres seguirien els mateixos criteris d’actuació que en les obres d’accessibilitat de la primera fase. (àudio)

El pas a plataforma única d’aquests carrers és un dels elements més rellevants que es contemplen, així com el soterrament de serveis. Samblás també ha destacat que l’asfaltat de davant de l’església seria de color marró i que es preveia una urbanització de la plaça Sant Jordi amb elements vegetals.(àudio)

La previsió és que aquests projectes a Sant Miquel comportin una inversió d’1 milió d’euros.

Dimecres de la setmana que ve, 22 de març, es convoca al Centre Cívic Gatzara la reunió informativa per exposar el projecte d’accessibilitat a Sant Pere Molanta.

Escolta l’entrevista a Juanma Samblás, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions