Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal promou la instal·lació d’un Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol perquè és una necessitat i compta amb l’aval del Pla d’Equipaments

El portaveu del Govern, Jordi Catasús, explica que s’està acabant de perfilar la proposta d’ordenances fiscals pel 2022
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal
Jordi Catasús, portaveu del govern municipal

dijous 30 setembre 2021

 La instal·lació d’un Centre de Dia a Olèrdola respon a una necessitat d’oferir recursos d’atenció a la gent gran del municipi. Així ho resumia en una entrevista a Canal 20-Ràdio Olèrdola el portaveu del govern municipal, Jordi Catasús. Catasús es referia “a la nostra gent gran” com el principal “tresor”  del municipi i posava l’accent en què calia fer front i atendre les seves necessitats.  Amb aquest propòsit i amb “l’aval” del Pla d’Equipaments d’Olèrdola elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Junta de Govern Local d’Olèrdola va aprovar el canvi de qualificació d’usos de l’edifici El Pàmpol de Sant Pere Molanta per a que pugui passar a acollir un Centre de Dia. Catasús indicava que, a més de ser un equipament necessari, la instal·lació del Centre de Dia a l’edifici El Pàmpol permetria utilitzar un equipament ara en desús i evitar-ne el seu deteriorament.(àudio)

ERC i JxO han recordat en diverses ocasions que la instal·lació d’un Centre de Dia era una proposta que figurava en els seus programes electorals. En el cas del d’ERC, s’hi especificava la proposta d’ubicació a El Pàmpol. Jordi Catasús insistia en assenyalar que “independentment de qui vingui la proposta” , el Centre de Dia és un equipament necessari i ara s’ha comptat amb l’aval d’aquest Pla d’Equipaments.

Treballs per elaborar ordenances fiscals

En un altre ordre de coses, Catasús indicava que durant aquests dies el govern municipal està treballant en la proposta d’ordenances fiscals pel 2022. El portaveu del govern apuntava que “alguna traducció ha de tenir en les ordenances” el canvi que es vol implantar durant el 2022 de portar la recollida “porta a porta” a tot el municipi, per bé que existeixen moltes combinacions i possibilitats. (àudio)

Oposició a la MAT

Valorant les actuacions fetes per a fer front a la línia de Molt Alta Tensió(MAT), Jordi Catasús subratllava la importància de l’acte fet aquest dilluns al Conjunt d’Olèrdola perquè expressaria la unitat que existeix al Penedès a l’hora d’aturar el projecte. Catasús recordava que no s’està en contra de les energies renovables. El que es demana es que s’implantin de manera “ordenada i respectuosa amb la ciutadania i el medi” i no de manera unilateral.(àudio)

Catasús assenyala que en tenir coneixement del projecte l’Ajuntament es va posar a treballar per justificar l’oposició a la MAT, des de les seves atribucions i competències. El portaveu del govern municipal posava en valor que les al·legacions presentades per l’Ajuntament, i exposades en un acte públic celebrat la setmana passada, compten amb el suport de tot el consistori.

Finalment, preguntat sobre la darrera assemblea d’ApO, Catasús definia com “un exercici de transparència bàsic” que Alternativa per Olèrdola aprovés el seu reglament de funcionament.

Escolta l’entrevista a Jordi Catasús, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions