Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal proposa congelar impostos un any més

En el ple d’avui s’aprovaran les ordenances fiscals, el pressupost i pren possessió com a nou regidor Juanma Samblás
Imatge del darrer ple de l'Ajuntament
Imatge del darrer ple de l'Ajuntament

dimarts 05 novembre 2013

El ple de l’Ajuntament d’Olèrdola, convocat aquest dimarts a dos quarts de vuit del vespre, no serà una sessió de tràmit. Tot el contrari. El seu ordre del dia incorpora propostes d’acord ben destacades com la previsió d’aprovar-se les ordenances fiscals i el pressupost de l’Ajuntament pel 2014. En matèria econòmica, també inclou l’aprovació de les contribucions especials per a completar la urbanització del carrer Major de Sant Miquel. Un altre dels moments rellevants de la sessió es viurà quan Juanma Samblás prengui possessió com a nou regidor del grup municipal d’Alternativa per Olèrdola-Progrés Municipal, després de la renúncia d’Artur Santacana.

Hores abans del ple, l’alcalde d’Olèrdola, Josep Tort, confirmava que les ordenances tornen a contemplar la congelació d’impostos pel 2014. Tort inclús avançava que des de l’Ajuntament es rebaixaria l’IBI en cas que l’estat imposés augmentar-lo, per així no incrementar la pressió fiscal als veïns.(àudio)

En el cas de les taxes, Josep Tort assenyala que s’ha de repercutir un increment de prop del 5% en la de la recollida de la brossa.(àudio)

La proposta de pressupost registra un descens en termes absoluts respecte l’import aprovat pel 2013 i se situa en la xifra de 3’8 milions d’euros. Josep Tort subratllava que, gràcies a la contenció de la despesa, es poden mantenir serveis des de l’Ajuntament i el suport a les entitats.(àudio)

La programació d’ inversions, tal i com està passant des de l’inici d’aquest mandat municipal, es veuen condicionades perquès encara no s’han concedit els programes d’ajuts provinents de la Diputació i de la Generalitat.

En l’ordre del dia de la sessió s’inclou l’aprovació de l’Ordenança Reguladora de l’ús i tinença d’armes, l’aprovació de la plantilla de personal i la relació de llocs de treball, així com donar compte de l’informe trimestral de tresoreria i intervenció. Abans del torn d’informacions de les diferents regidories i de l’apartat de precs i preguntes, es preveuen debatre fins a tres mocions que trasllada al ple el grup d’ApO-PM. Una se centra en l’exercici de la sobirania fiscal, una altra proposa l’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència i la tercera expressa el suport als treballadors de Ceràmiques del Foix.

Escolta l'entrevista a Josep Tort, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

 

Document Actions