Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal té la intenció de no pujar les ordenances fiscals pel 2013

Però adverteix que caldrà estar molt atents a les condicions del rescat de l’economia espanyola

dijous 18 octubre 2012

 El govern municipal treballa amb la voluntat de no pujar les ordenances fiscals pel 2013. Així ho ha manifestat el regidor d’Hisenda de l’Ajuntament d’Olèrdola, Artur Santacana, que no ha deixat de recordar que en l’actual context econòmic cal extremar la prudència a l’hora d’elaborar les previsions d’ingressos.

En condicions de tramitació habituals, les ordenances fiscals per l’any vinent s’acostumen a aprovar durant el mes de novembre, però Santacana advertia que caldrà estar pendents de com afecten als municipis les condicions del rescat de l’economia espanyola, un cop passin les eleccions al País Basc i Galícia. El regidor d’hisenda dóna per fet aquest escenari i assenyala que, en funció de les condicions que incideixin en els ajuntaments, podria ser que s’aprovessin una taxes que “al cap de quinze dies quedin obsoletes”. (àudio)

Al govern no se li escapen les experiències recents a Europa en països com Portugal, Irlanda i Grècia per témer les conseqüències del rescat. També s’interpreta que el criteri de fixar puges que tenen l’IPC com a referència ja no és un criteri del tot útil perquè el seu càlcul “està manipulat”.A tall d’exemple, Artur Santacana assenyalava que ara s’aprova la baixada de tarifes elèctriques perquè l’IPC sigui més baix en el càlcul de les pensions. Però iniciat l’any, tornen a pujar les tarifes.

Una de les taxes que té més incidència ciutadana és la de la recollida i tractament de la brossa. La Mancomunitat, institució encarregada de la gestió de residus,  ha ha aconseguit una rebaixa en el cànon que es paga per tona entrada de brossa l’abocador. El regidor d’Hisenda explicava que aquesta baixada es veu eixugada amb la pujada de l’VA, amb la qual cosa tot apunta que la taxa pot quedar tal i com ara està.(àudio)

L’Ajuntament d’Olèrdola xifra en més d’un 90% el grau de compliment de les previsions d’ingressos per aquest 2012. El resultat seria positiu si es compara amb municipis de l’entorn, però Santacana declarava que des d’Olèrdola sempre s’ha pensat “ que hem de mirar poc al que fan els altres” i recorda que l’exigència que s’havien fixat era complir amb totes les previsions i arribar al 100%. Per això assenyala que no s’han completat els objectius de recaptació(àudio)

El percentatge d’ingressos no assolits s’explicarien pels impagaments i per empreses que cessen la seva actualitat. I és que, com indicava Santacana, els ingressos públics decauen com a efecte dominó de l’aturada de l’activitat econòmica.

 

 

 

 

 

Document Actions