Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern municipal valora que el nou sistema de subvencions ha incentivat el dinamisme de les entitats esportives

Pere Sadurní, regidor d'esports, ha destacat que algunes entitats han pogut doblar l’aportació municipal rebuda i s’ha garantit la transparència

dimecres 23 gener 2019

 

Aquest 2019 serà el tercer any que estarà en vigor a Olèrdola el nou sistema d’atorgament de subvencions municipals a les entitats, basat en el procediment de “concurrència competitiva”. Amb dos anys aplicats, des del govern municipal s’ha ofert un balanç satisfactori, sense ocultar que seran necessaris aplicar alguns canvis i adaptacions que puguin corregir dificultats detectades. En el cas de les entitats esportives, el regidor Pere Sadurní ha ofert un balanç positiu dels resultats que presenta l’aplicació d’aquest nou sistema d’atorgament dels ajuts municipals en aquesta àrea.

Sadurní subratlla que el sistema de concurrència competitiva suposa complir la normativa i garantir la transparència en la concessió de les subvencions. El nou procediment comporta aprovar uns criteris de valoració comuns i objectius que serveixen per a puntuar els projectes que presenten les entitats. Sadurní indicava que es valoren aspectes com la participació de les entitats d’esports en la vida associativa i el calendari lúdic del municipi o bé si realitzen accions de manteniment de les instal.lacions que utilitzen.(àudio)

El regidor d’esports considera que s’ha pogut apreciar un augment de dinamisme entre les entitats d’aquest àmbit, com així podria ser el cas dels campus que organitzen els equips de futbol.(àudio)

Els casos del Judo Olèrdola i del Rítmica Olèrdola il.lustren com el sistema de concurrència competitiva ha suposat que entitats dinàmiques hagin pogut accedir a més recursos. En el cas del Judo Olèrdola, l’any 2016 rebien una subvenció municipal de 1.819 € i el 2018 la quantitat ha estat de 4.500€. El Rítmica, en dos anys, ha passat dels 1.569 € als 3.000 € concedits el 2018. (àudio)

Per a la convocatòria d’ aquest 2019 el pressupost municipal reserva 33.000 € en subvencions a les entitats esportives.

Escolta l'entrevista a Pere Sadurní, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola, clicant aquí

Document Actions